Чт, 2024-03-28, 10:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 10 » "Він розмовляє безпосередньо з тими, хто тут живе"- єменський терорист Анвар аль-Авлакі
12:42
"Він розмовляє безпосередньо з тими, хто тут живе"- єменський терорист Анвар аль-Авлакі
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Найбільшу загрозу для безпеки США становить єменський терорист Анвар аль-Авлакі, заявив у середу, 9 лютого, голова Національного контртерористичного центру США (National Counterrorism Center - NCTC) Майкл Лейтер, повідомляє Lenta.ru з посиланням на AFP.

Виступаючи в американському Конгресі, Лейтер розповів, що гілку "Аль-Каїди", котру очолює Усама бін Ладен і котра базується в Пакистані, за останній час істотно ослаблено атаками армії США, найперше - рейдами безпілотників. "Аль-Каїда" в Пакистані, ми вважаємо, зараз найслабша за останні 10 років", - зазначив Лейтер.

Раніше Усаму бін Ладена, якого американська влада вважала відповідальним, зокрема, за теракти 11 вересня 2001 року, неодноразово називали "терористом номер один". Він входить до десятки найбільш розшукуваних ФБР терористів.

Лейтер зазначив, що Анвар аль-Авлакі та єменська "Аль-Каїда" становить особливу загрозу тому, що здатна вербувати людей, серед іншого, на території США. Глава NCTC визнав успіхи аль-Авлакі в "інноваціях, які ускладнюють нашу роботу". Він підкреслив, що лідер єменських терористів володіє англійською і вміло використовує можливості Інтернету для пропаганди своїх ідей. "Він розмовляє безпосередньо з тими, хто тут живе", - додав Лейтер.

Загроза терористичних актів у США в деяких аспектах досягла найвищого рівня з часу подій 11 вересня 2001 року, заявила міністр внутрішньої безпеки країни Джанет Наполітано, передає Бі-Бі-Сі.

"Терористична загроза, якій піддається наша країна, зазнала значної еволюції", - сказала Наполітано на слуханнях у Конгресі в середу, заявивши, що в країні діють угруповання, які перебувають під впливом "Аль-Каїди".

За її словами, вибух у московському аеропорту "Домодєдово" доводить, що комерційний авіатранспорт залишається однією з головних мішеней екстремістів. Заздалегідь дізнатися про підготовлювані напади не завжди можливо, вважає міністр. Наполітано навела приклад - спробу, якраз на Різдво 2009 року, підірвати літак, що летів у Детройт, нігерійцем, котрий сховав вибухівку під одягом.

Міністр підкреслила, що для запобігання новим нападам федеральному уряду все більше необхідна допомога влади на рівні штатів і муніципалітетів. Вона також сказала, що іноземні угруповання часто вербують виконавців усередині США. "Ми не можемо запаяти країну в скляний купол", - впевнена Наполітано.

З 2009 року більш як 60 громадян США було притягнуто до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з тероризмом, - ця цифра охоплює як уже засуджених, так і тих, за чиїми справами рішень судів ще немає.

9 лютого стало відомо, що американець Патрік Бойд в суді штату Північна Кароліна визнав себе винним у плануванні терактів. Серед інкримінованих йому злочинів - змова з метою підтримки терористів і з метою вбивства, викрадення і заподіяння шкоди людям. В обмін на визнання провини за цими пунктами звинувачення прокуратура погодилася зняти ще кілька пунктів. За даними слідства, Бойд був лідером групи із семи осіб, які організували терористичний осередок в американській глибинці.

8 лютого об'єднаний комітет начальників штабів армії США вперше з 2004 року опублікував Національну військову стратегію.

Раніше бойовики терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові" (AQAP) обговорювали можливість отруєння їжі, що подається в їдальнях-барах і готельних ресторанах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 909 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ