Вт, 2024-04-23, 13:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Виставка відомого празького символіста вперше проходить у Києві
08:49
Виставка відомого празького символіста вперше проходить у Києві
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків 25 квітня відкрили виставку робіт відомого празького художника Віктора Сафонкіна "Незримі світи", повідомляє Gazeta.ua.

Представлено 35 картин з приватних колекцій і галерей, написані художником в період 1999-2012 років.

Віктор Сафонкін - один з провідних європейських художників зі світовим ім'ям, який працює в жанрі символізму. Він родом з Мордовії, живе й працює в Празі, володіючи картинною галереєю в центрі міста. Сафонкін володар диплома чеської Академії наук імені Масарика, медалі Франца Кафки від Європейського товариства Праги, а також призу Міжнародного альянсу Сальвадора Далі.

За визначенням експертів, унікальність техніки Сафонкіна полягає в продовженні традицій старих майстрів: він використовує багатошарове, особливе накладання фарби, з подальшими лесуваннями, класичною побудовою композиції, кольору і передніх планів.

Мистецтвознавці порівнюють його з Брейгелем та Босхом, називаючи "художником, який перебуває в напрузі між традицією і сучасністю".

До Києва у митця особливе ставлення. Він вважає українську столицю одним з енергетичних стовпів Всесвіту.

"Найголовніше - те, що мистецтво навіть у мізерних частинах дуже важливе для людини. Дуже важливе тим, що найтонші енергії харчуються речами зримими. Тут ви відчуєте символічне сприйняття світу, де переплітаються персональні сприйняття буття, життя й смерть, боротьба добра і зла - те, що важливе для мене, як для людини. Я думаю, кожен з вас після цієї виставки знайде для себе щось важливе та відкриє в собі незримі обрії, які кожен з нас відчуває", - сказав Сафонкін.

Відкриття виставки зібрало колекціонерів, арт-критиків, українських художників, бізнесменів й шоу-менів. На кілька хвилин спеціально приїхав Віктор Пінчук, щоб привітати художника. Серед гостей помітні були Слава Фролова, Ілля Ноябрьов, Євген Паперний.

Дійство відбувалося під класичну музику, гостей розважали три химерні музи-фурії. Запрошені мали змогу отримати у подарунок альбом робіт Віктора Сафонкіна, кожен бажаючий міг взяти автограф у майстра.

Директор музею ім. Ханенків Віра Виноградова зізналася, що цей захід є для музею випробуванням. "Для нас ця виставка э своєрідним експериментом, - зазначила вона. - Коли Віктор звернувся до нас з пропозицією проекспонувати його твори у нашому музеї, ми погодилися, тому що нам цікаві тенденції в сучасному мистецтві, які апелюють до кращих зразків минулих часів".

Натомість, Йозеф Кібліцький, директор музейно-виставкових програм Державного Російського музею вважає, що картини Сафонкіна чудово вписуються у класичну атмосферу.

"Одні можуть сперечатися, інші будуть дивуватися, ще хтось буде з ним дискутувати або вітати. Але він добре вписується в ці стіни, добре виглядає зі старим живописом... Для нас виставка Сафонкіна була, в першу чергу, сюрпризом. Він полягав у тому, що людина, яка не має професійної підготовки академічної школи, змогла собі придумати такий світ і реалізувати його не на території Росії, а в Празі. Ми бачимо дух романтизму, Кафки, містицизму", - вважає він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 854 | Додав: admin | Теги: Віктор Сафонкін, незримі світи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ