Сб, 2024-04-20, 04:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Виступи проти хасидів: націоналістів в Умані "жорстоко побила" міліція
15:22
Виступи проти хасидів: націоналістів в Умані "жорстоко побила" міліція
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Умані випустили всіх членів ВО "Свобода", яких затримали раніше під час проведення забороненої акції "Умань без хасидів". Про це повідомляють члени цієї партії, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією, отриманою від членів партії, вже випущено з Уманського міськвідділку всіх 60 затриманих членів ВО "Свобода".

З їхніх слів, всі затримані написали пояснювальні і на них складаються протоколи, деякі отримують повістки в суд за різними статтями або в міськвідділок на понеділок. Серед затриманих були і неповнолітні.

Також вже випустили з відділку міліції Юрія Ботнара, керівника прес-служби Черкаської облорганізації ВО "Свобода".

У понеділок, 26 вересня, об 11.30 в Уманському міськвідділку один з керівників Черкаського УВС дасть прес-конференцію з приводу недільних подій в Умані.

ВО "Свобода": В Умані "Беркут" жорстоко побив людей

В Умані "Беркут" жорстоко побив людей, є десятки затриманих, повідомляє прес-служба ВО Свобода.

"25 вересня 2011 року відбулася зустріч депутатів місцевих рад Київщини та Черкащини з мешканцями Умані. Місцеві жителі скаржилися "свободівцям" на брутальне поводження заїжджих релігійних туристів з Ізраїлю, нехтування елементарними нормами поведінки хасидами і хамське ставлення до місцевих українців. Після заходу його учасників оточили бійці "Беркута" і без попередження почали бити всіх без розбору - старих, дітей і жінок", - йдеться в повідомленні.

За даними ВО "Свобода", побитих кидали в автозаки і доставляли в місцевий райвідділок міліції. Є інформація про понад п'ятдесят затриманих.

У сутичці з "Беркутом" постраждав депутат Київської обласної ради Андрій Іллєнко. Також було затримано двох журналістів – керівника київської прес-служби ВО "Свобода" Кирила Бабенцова і керівника черкаської прес-служби Юрія Ботнара.

До затриманих не допускали лікарів, щоб надати їм медичну допомогу, а також адвокатів, які могли б зафіксувати порушення закону і забезпечити захист прав затриманих націоналістів.

"Після того як група жителів підійшла до райвідділку, а депутат Київської облради А. Іллєнко, користуючись своїми повноваженнями щодо першочергового прийому громадян, звернувся в міліцію, так звані "правоохоронці" знову накинулися на людей. Незважаючи на беззаконня, вчинене міліцією, голові київської "Свободи" все ж таки вдалося потрапити до приміщення місцевого райвідділу міліції. Зараз там ведуться переговори з метою допустити до затриманих лікарів та адвокатів", - стверджується в заяві.

"Швидка" забрала з райвідділку неповнолітнього Артура Кравченка, жорстоко побитого міліцією. Ймовірно, хлопець отримав травму хребта", - стверджується в повідомленні.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє, що затримані не чинили ніякого опору співробітникам міліції, не мали і не застосовували димових шашок чи будь-яких інших подібних засобів, не тримали плакатів і не викрикували ксенофобських гасел. Розцінюємо як провокацію повідомлення, поширені деякими ЗМІ, про нібито порушення "Свободою" правопорядку", - підкреслюється в повідомленні прес-служби.

Інформація МВС щодо виявлення у затриманих димових шашок - провокація, стверджують "свободівці"

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода" заявляє, що інформація МВС щодо виявлення у побитих і затриманих в Умані свободівців "димових шашок, рогаток та інших предметів нападу" є грубою провокацією.

"Збори уманчан у формі зустрічі депутатів місцевих рад Київщини та Черкащини з виборцями мали винятково мирний характер і відбувалися у відповідності з чинною Конституцією України та Законом про місцеве самоврядування. Учасники акції не порушували громадського порядку і не чинили опору співробітникам внутрішніх органів", - сказано в повідомленні прес-служби.

"Натомість саме міліція, нехтуючи цивільними правами українців та перевищуючи свої власні повноваження, застосувала силу проти мирних людей. Журналісти, присутні на акції, можуть підтвердити, що мітингувальники жодними забороненими засобами не користувалися і ксенофобських плакатів не тримали", - сказано в повідомленні.

ВО "Свобода" наголошує: останнім часом міліція постійно спотворює інформацію щодо українських патріотів, зокрема, членів "Свободи".

Заяви начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС України Вікторії Кушнір про нібито наявність якихось заборонених засобів у "свободівців" свідчать або про спробу міліції підкинути націоналістам ці заборонені предмети, або ж міліціонери усвідомлюють, що скоїли жорстокий злочин проти мирних людей, і намагаються в такий зухвалий спосіб виправдати свою звірячу жорстокість, підкреслюють у прес-службі.

ВО "Свобода" закликає всіх журналістів-очевидців надати фото- та відеосвідчення про реальну картину подій в Умані для подальшого звернення щодо цих фактів у прокуратуру.

"Додамо, неповнолітній Артур Кравченко, якого жорстоко побили співробітники міліції, а згодом з місця подій забрала "швидка", зараз перебуває в уманській лікарні. Міліціонери погрожували хлопцю, намагаючись змусити його написати заяву, що важку травму він отримав нібито без участі "правоохоронців", - сказано в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, Черкаський окружний суд 22 вересня заборонив Уманській міській організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" проводити будь-які акції з 23 вересня по 10 жовтня 2011 року.

У 2011 році через скасування візового режиму між України і Ізраїлем очікують приїзду понад 30 тис паломників - рекордну кількість за всю історію паломництва в Умані. 28-29 вересня хасиди з усього світу зустрінуть юдейський Новий рік на могилі пророка Ребе Нахмана.

Нинішньою осені Україна уже депортувала з Умані 8 громадян Ізраїлю за незначні правопорушення і порушення візового режиму, проте напередодні святкування Нового року жодних серйозних правопорушень за участю хасидів зафіксовано не було. Водночас міліція пообіцяла докласти всіх зусиль для забезпечення правопорядку і недопущення будь-яких інцидентів в Умані під час святкування Нового року хасидами.

Восени 2010 року трапився інцидент в Умані між паломниками і жителями міста. З України до Ізраїлю було депортовано 10 паломників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1008 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ