Пт, 2024-04-26, 00:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 23 » Донецькі активісти пікетували йолку і супермаркет. "Вітя, не ганьби Донбас!" ВІДЕО
16:51
Донецькі активісти пікетували йолку і супермаркет. "Вітя, не ганьби Донбас!" ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В суботу в Донецьку відбувся просвітницький євро-марш. Його провели активісти місцевого євромайдану, маючи надію пояснити жителям "за що стоїть Майдан" і збільшити число своїх прибічників. Більше 50 чоловік у віці від 18 до 70 років з національними прапорами і прапором ЄС пройшли по центру міста, зупиняючись в жвавих місцях.

Учасники акції написали на 10-метрових шпалерах: "Вітя, не ганьби Донбас!". А так само: "Я звільняю Януковича", "Зміни в країні розпочинаються з поваги до себе", "Ні беззаконню, закон один для усіх!", "Донецьк місто трудівників, а не рабів!","Геть гопників від влади", "Права сина Януковича - твоєму синові!", "Переможи свій страх". Кричали: "Ми доннечани, ми українці!", "Ми не бандерівці, ми патріоти", "Права людини понад усе!", "Вітя, чао!", "Ми не раби!".

Активісти спілкувалися з перехожими. Розповідали, що таке права людини. Запрошували усіх на рок-концерт харківської групи "Собаки в космосі" та зустріч з поетом Сергієм Жаданом, які обіцяють через тиждень підтримати донецьких майданівців.

Реакцію основної частини оточуючих можна описати словами здивування та шок. Чимала кількість жителів, в основному люди похилого віку, зустрічала марш нецензурною лайкою та прокляттями.

Невдоволені вигукували: "Звідки ви приїхали? Скільки вам платять?" Запевняли, що учасники маршу прибули в Донецьк із Західної України, "засрали" Київ і домагаються, щоб до влади прийшли Яценюк та Тягнибок.

- Ідіть ви...! Усі нормальні люди працюють та люблять Януковича. Наш президент хороший, а ось ці, які тут дітей показують - погані! Ви покажіть працею, а не балаганьте! - кричала протестувальникам двірник, розмахуючи лопатою.

Підтримку виражали люди від 20 до 35 років. Але намагалися робити це непомітно. Багато хто знімав ходу на мобільні телефони та брав з рук активістів публіцистичні роздруківки статей про Євромайдан.

Колону супроводжувала машина з повністю залитими брудом номерами. Можливо, саме на ній пересувався агресивний "титушка", який тричі за час маршу нападав на його учасниць. Як би ненавмисно в різних точках пересування ходи виринав спортивної статури чоловік в спортивному одязі та взутті, років 45, з монголоїданим типом обличчя. Він брудно лаявся на адресу майданівців. Вибирав як мету агресії виключно жінок.

На початку ходи він погрожував розбити камеру журналістові Gazeta.ua. Повторно чоловік виник на бульварі Пушкіна і накинувся з кулаками на кореспондента. Проте у цей момент між "спортсменом" та журналістом встали працівники міліції. Один з правоохоронців відвів спортсмена убік, умовляючи заспокоїтися. Віддаляючись, "титушка" проголошував загрози. Потім він же перетнувся з активістами, які марширували, на вулиці Горького.

Учасники маршу пройшли по головній площі міста і зробили невеликий пікет біля місцевої ялинки. А наступним пунктом зупинки став торговий центр "Майдан". Цей супермаркет розвісив над входом величезний банер з написом "Наш майдан за президента" . Активісти встали під ним і почали кричати: "Наш Майдан проти! Банду геть!". У цей момент у вікні від'їжджаючого троллебуса показався вже відомий, той самий, спортивний чоловік, який став метати в активістів курячі яйця. Одно яйце потрапило в око жінці та залишило гематому.

Але активістка відмовилася писати заяву в міліцію, побоюючись, що працівники МВС її переслідуватимуть за її громадянську позицію.

Незважаючи на ексцеси майданівці залишилися задоволені результатом і не хочуть згортати свою діяльність.

- Це той випадок, коли відчуваєш, що ти живий, що ти є. Водночас це ж відчуття причетності просто викликає симптоми гарячкової відповідальності за всіх і вся. На мені відповідальність за всіх, хто ще не знає, що в Києві били мирних людей, я відповідаю за тих кадетів, яких кинули під ціпки найманцям у масках на Банковій, і навіть за беркутівців, яким ламають волю, в яких забрали все людське, залишивши лише інстинкти. І як я ще не захлинулася у всіх цих "болить" - навіть не знаю. Знаю лише те, що інакше я не можу. Весь мій час, сили й "думи мої" уже впродовж місяця забирає Донецький Майдан. Але не така вже це й велика жертва, - пояснює студентка Анастасія Балабанова, яка очолила мирний захід.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: підлабузник. ВІДЕО, пікетували йолку, донецькі активісти, Вітя, не ганьби Донбас!
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ