Ср, 2024-04-24, 05:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » Візи з ЄС скасують не скоро: План дій вимагає багато коштів і при цьому не дає ніяких гарантій
11:40
Візи з ЄС скасують не скоро: План дій вимагає багато коштів і при цьому не дає ніяких гарантій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

План дій візового діалогу з Євросоюзом навряд чи буде виконаний в 2011 році, як розраховує президент України Віктор Янукович. Він вимагає значних фінансових вкладень і включає вимоги, які не стосуються візової політики, - наприклад, Україна повинна переглянути механізм реєстрації громадян. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина", якому став відомий текст документа.

Як повідомляється, на відміну від балканського візового діалогу, направленого на швидку відмову від віз для громадян, наприклад, Македонії, Чорногорії або Албанії, український план дій (далі ПД) припускає тривалий переговорний процес.

- Україна планує скасувати візовий режим з Лівією

Але навіть бездоганне виконання Києвом всіх вимог ЄС не дає гарантій скасування віз для українців. Остаточне рішення ухвалюватимуть Європарламент і Європейська рада "з урахуванням загального стану взаємин Євросоюзу і України".

Основну частину документа займає перелік з 60 вимог ЄС до України, розбитих на 4 блоки: безпека документів; нелегальна міграція; громадський порядок і безпека; міжнародні відносини і фундаментальні права.

Київ виконуватиме ПД у два етапи: перший з них припускає адаптацію законодавства до вимог ЄС, другий - імплементацію ухвалених законодавчих норм. Більшість пунктів плану дій безпосередньо пов'язані з якістю прикордонного контролю, боротьбою з нелегальними мігрантами, а також із вбезпеченням документів українських громадян в зарубіжних поїздках.

Перша вимога у списку - відмова від закордонних паспортів, використовуваних сьогодні, і перехід до біометричних паспортів. Також на першому етапі виконання ПД українська влада зобов'язана ухвалити національну стратегію інтегрованого управління кордонами, нове законодавство у сфері міграційної політики, укласти угоду з європейською структурою Eurojust (орган міждержавної співпраці у сфері юстиції і безпеки) і ратифікувати ряд документів ООН і Ради Європи.

Другий етап виконання ПД набагато витратніший. Україна повинна "забезпечити адекватну інфраструктуру, технічне устаткування, фінансові і людські ресурси" для роботи прикордонників і всіх пов'язаних з ними установ. Крім того, Київ зобов'язаний розробити і реалізувати "заходи з реінтеграції українських мігрантів, що повернулися до України самостійно або в порядку реадмісії".

Як наголошується, Євросоюз включив в ПД також пункти, не пов'язані безпосередньо ні з видачею паспортів, ні з питаннями перетину кордону, ні з міграцією громадян третіх країн. Зокрема, ЄС зобов'язав Україну переглянути або зовсім скасувати реєстрацію (прописку) українських громадян і іноземців, що законно перебувають на території країни, "з метою запобігання необґрунтованим обмеженням і заборонам свободи їх переміщення територією України".

Також серед інших вимог до України - надання "повного, ефективного доступу до отримання закордонних паспортів всім українським громадянам, зокрема... людям з обмеженими можливостями ". На практиці це потребує чималих фінансових витрат: Україні потрібно буде технічно забезпечити доступ людей з особливими потребами у всі паспортні столи.

Видання зазначає, що Україна, крім іншого, узяла на себе зобов'язання прийняти і утілити в життя "всеосяжну стратегію по боротьбі з організованою злочинністю". Рівень і якість виконання цієї стратегії контролюватимуться ЄС. Показники ефективності боротьби із злочинністю, до яких необхідно прагнути, ніде не зафіксовані. Слід зазначити, що критерії "ефективності і адекватності" відсутні і в більшості інших пунктів ПД.

План дій візового діалогу став результатом саміта Україна-Євросоюз, що відбувся в Брюсселі 22 листопада. ПД має статус "робочого документа" і за взаємною домовленістю сторін не публікується. У самому ПД не обумовлені терміни його реалізації, вказано лише, що мова йде про "довгострокові перспективи", що в термінології ЄС зазвичай означає терміни не менше 3-5 років.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ