Пт, 2024-03-29, 14:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Січень » 16 » Визнала, що була на одній вечірці з підозрюваним суддею Вовком голова Антикорупційного суду
10:33
Визнала, що була на одній вечірці з підозрюваним суддею Вовком голова Антикорупційного суду
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Голова Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Олена Танасевич визнала, що була на одному «неформальному заході» із підозрюваним головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком. Саме ВАКС розглядає справу Вовка та інших суддів.

Відповідну інформацію Олена Танасевич озвучила в інтерв’ю Transparency International Ukraine увечері 15 січня.

«Я зайшла в приміщення, побачила кілька знайомих облич, привіталася. Ми поспілкувалися на людські звичайні теми, абсолютно не пов’язані з моєю професійною діяльністю. Після чого повідомила, що мені необхідно їхати, адже вдома на мене чекає родина. Мені запропонували сказати привітання присутнім, я побажала добра, здоров’я на наступний рік усім присутнім і покинула зазначений захід», — сказала голова Антикорупційного суду.

Вона підтвердила, що бачила на цьому «неформальному заході» підозрюваного Павла Вовка, але стверджує, що до нього не підходила і не спілкувалася. Водночас, пані Танасевич не змогла назвати тих, з ким саме вона спілкувалася на вечірці.

«З огляду на резонанс цієї події, я утримаюсь від того, аби називати прізвища. Я привіталася з кількома своїми колегами, інших людей я особисто не знаю», — сказала голова Антикорупційного суду.

Напередодні журналісти агенції «Слідства.Інфо» опублікували розслідування про те, що голова ВАКС Танасевич була на одній вечірці, зокрема, з підозрюваним головою ОАСК Павлом Вовком та підозрюваним головою Конституційного суду Олександром Тупицьким. Організував цю вечірку, за даними Національного антикорупційного бюро, ексрегіонал Сергій Ківалов.

Журналісти під час підготовки матеріалу зв’язалися із головою ВАКС Оленою Танасевич, але та порадила звернутися до прес-служби і кинула слухавку. У відповідь на наш запит Антикорупційний суд повідомив, що  дійсно увечері 23-го грудня Танасевич відвідала Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія». Однак, у ВАКС заявили, що вона приїхала до навчального закладу «для обговорення організації онлайн-лекцій для студентів». Цікаво, що таке обговорення було призначене на 18.00.

Під час розмови з репортерами керівник інституту Василь Фелик наполягав, що зустріч з Оленою Танасевич була в обід, а не ввечері. Також він стверджував, що йому не було відомо про проведення вечірок або інших неформальних заходів на території інституту, а підозрюваний Павло Вовк, з його слів, міг того вечора просто гуляти територією навчального закладу.

Тепер же пані Танасевич сама заявила, що на вечірку її запросив саме керівник інституту.

«Керівник навчального закладу поінформував мене, що наразі, в той самий час, відбувається зустріч представників юридичної професії. Серед яких, зокрема, є мої колеги, та чи не бажаю я зайти привітатися. Я зазначила про те, що в мене обмежений час, що я поспішаю додому, але я надала згоду зайти і привітатися», — сказала Олена Танасевич.

Водночас, вона не змогла надати фото або відео із зустрічі щодо обговорення організації онлайн-лекцій для студентів. Також вона не змогла надати доказів того, коли саме на її електронну був направлений лист-запрошення до інституту. Також вона не змогла назвати людей, які були присутні під час цього обговорення і які могли б це підтвердити.

Нагадаємо, наступного дня після публікації матеріалу «Слідства.Інфо», прес-служба Вищого антикорупційного суду назвала «домислами» інформацію, озвучену в журналістському розслідуванні.

На початку січня Вищий антикорупційний суд відмовився примусово доставити на засідання підозрюваного суддю Павла Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі. Попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

Окружний адмінсуд Києва займає особливе місце в українській владі, оскільки вирішує суперечки, що стосуються центральних її органів. До ОАСК звертаються і топ-посадовці, й впливові бізнесмени. На суддів та голову ОАСК не раз надходили скарги до Вищої раду правосуддя — органу суддівського самоврядування, який виконує також функції дисциплінарного контролю. Суддя Євгеній Аблов навіть був відсторонений від посади — однак невдовзі повернувся до справ.

ТАЄМНІ ЗУСТРІЧІ, ТЕЛЕФОННІ РОЗМОВИ Й ПУБЛІЧНА МОВЧАНКА: ІСТОРІЯ СТОСУНКІВ КОМАНДИ ЗЕЛЕНСЬКОГО З ОКРУЖНИМ АДМІНСУДОМ КИЄВА

Торік і цього літа Національне антикорупційне бюро України оприлюднило аудіозаписи, де голоси, схожі на голоси Вовка, Аблова, Погрібніченка та інших співрозмовників вирішують, як вплинути на кадровий склад Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, як приймати рішення в інтересах потрібних людей в обмін на «спонсорство» і які справи порушувати самотужки — щоб здійснювати вплив на державу. Детально ці процеси описано в нашій статті «За вовчими правилами. Що НАБУ розповіло про Окружний адмінсуд Києва».

В українському суспільстві вже неодноразово піднімалось питання про ліквідацію чи реформування ОАСКу. Петиція із закликом розпустити скандальний суд набрала на сайті Президента України необхідні для розгляду ним 25 тисяч голосів. Президент у відповідь «доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 469 | Додав: adminA | Теги: голова Антикорупційного суду, підозрюваний суддя Вовк, вечірка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ