Пт, 2024-03-29, 09:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 5 » Влада готує нові перестановки: губернатори стануть міністрами, а Цушко може обійняти посаду Шуфрича
13:14
Влада готує нові перестановки: губернатори стануть міністрами, а Цушко може обійняти посаду Шуфрича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Після місцевих виборів і призначення нового генпрокурора команда президента Віктора Януковича готується до масштабної кадрової ротації в Кабміні. У коридорах влади активно обговорюють декілька можливих сценаріїв перестановок, пише газета "Дело".

Серед губернаторів, що мають шанси після успішно проведених місцевих виборів увійти до уряду, значаться прізвища прем'єр-міністра Криму Василя Джарти і губернатора Вінниччини Миколи Джиги. Першому готують посаду міністра транспорту. Зараз цю посаду обіймає людина народного депутата від Партії регіонів і основного спонсора Блоку Литвина Василя Хмельницького - Костянтин Єфименко. На користь звільнення Єфименка свідчать і нападки на його відомство з боку керівника КРУ Петра Андреєва.

Що стосується Джиги, то йому готують посаду міністра внутрішніх справ. Чинного міністра Анатолій Могильова, як очікується, буде відправлено на роботу до Криму. Сам головний міліціонер країни версію про своє переведення на роботу до Сімферополя не коментує, хоча Могильов заявив виданню, що він виконуватиме будь-яке рішення президента.

Крім того, як зазначає "Дело", місце глави Мінекономіки Василя Цушка займе екс-керівник Податкової адміністрації в уряді Тимошенко Сергій Буряк. У свою чергу, Цушко обійме посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій. Окрім Цушка на цю посаду можуть призначити Анатолія Присяжнюка, який зараз керує Київщиною.

Не оминуть зміни і Мінохоронздоров'я. Нині відомство очолює Зиновій Митник. Міністр виграв місцеві вибори по одному з мажоритарних округів в Івано-Франківській області і тепер зможе поступитися своїм постом. До такого сценарію Митника підштовхує давній конфлікт з "регіоналами", які займаються питаннями медицини в парламенті.

У результаті, відомство може очолити або екс-перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда, або нинішній секретар РНБО Раїса Богатирьова. А її місце, за даними різних джерел, найближчим часом дістанеться екс-генпрокуророві Олександрові Медведьку. Раніше про такий сценарій з посиланням на свої джерела писав "КоммерсантЪ-Украина". За іншою версією, Богатирьовій у цьому кадровому пасьянсі може дістатися посада ректора Медуніверситету ім. Богомольця.

Після офіційного оголошення результатів місцевих виборів, судячи з яких мером Одеси став голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв, його крісло у відомстві також спорожніє. Є шанс, що його пост обійме нинішній заступник Костусєва і брат першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна Рафаель Кузьмін.

"Ротації в Кабміні, безумовно, будуть. Це стосується і Мінтрансу, і Міноборони, і Мінохоронздоров'я. Але це все вирішуватиме президент, тому остаточного сценарію ніхто не знає", - резюмує депутат Святослав Піскун.

У жовтні президент звільнив двох віце-прем'єр-міністрів: Віктора Слауту - з посади віце-прем'єра з питань агропромислового комплексу і Володимира Сівковича - з посади віце-прем'єра з силового блоку.

Ще раніше посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань залишив Володимир Семиноженко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ