Чт, 2024-04-25, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 8 » Влада хоче видати українцям посвідчення особи та нові паспорти з біометричними даними
17:18
Влада хоче видати українцям посвідчення особи та нові паспорти з біометричними даними
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект про запровадження нових документів, що засвідчують українське громадянство. Відповідний проект зареєстровано в парламенті 3 червня.

Він фактично передбачає заміну внутрішнього паспорта на посвідчення громадянина України та використання за кордоном паспорта громадянина України з біометричними даними власника.

"Посвідчення громадянина України є основним документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на її території", - сказано в проекті.

"Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, під час перетинання державного кордону України та перебування за кордоном", - йдеться у документі.

До паспорта громадянина України, за пропозицією Кабміну, окрім інших даних, вносяться дані біометричної ідентифікації.

Як роз'яснено в законопроекті, "біометрична ідентифікація" - це спосіб посвідчення особи або підтвердження належності їй документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, шляхом розпізнавання та зіставлення зафіксованих біометричних даних (зображення рис обличчя, відбитків одного з пальців кожної руки особи та підпису особи), що підлягають машинному зчитуванню, з біометричними даними особи.

У разі ухвалення цього законопроекту, видані до набуття ним чинності документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, будуть дійсними протягом строків, визначених нормативно-правовими актами, відповідно до яких вони були видані, або до визнання їх недійсними, але не пізніше 1 січня 2018 року.

Кабінет міністрів, згідно з документом, має забезпечити до 1 січня 2013 року здійснення заходів із запровадження документів, відповідно до вимог цього закону.

Зазначимо, запровадження електронних документів із біометричними даними вимагав Євросоюз для лібералізації візового режиму з Україною. Директор програми "Зовнішня і безпекова політика" Інституту публічної політики Сергій Донський сказав "Німецькій хвилі", що заміна закордонних паспортів "відбуватиметься поступово".

"Теперішній закордонний паспорт буде дійсний до закінчення його терміну дії. Але є незручність. Якщо після скасування візового режиму ви захочете зі старим паспортом поїхати в Європу, вам необхідно буде знову отримати візу", - зазначив він.

Донський нагадує, що вимога ЄС стосувалася здебільшого закордонних паспортів, а змінити внутрішній паспорт на посвідчення – це, за його словами, ініціатива українського уряду.

Експерт не відкидає, що зміну внутрішніх паспортів на посвідчення пролобіювала приватна комерційна структура, яка є монополістом на ринку виготовлення документів в Україні.

Раніше також повідомлялось, що біометричні закордонні паспорти може бути запроваджено в Україні до кінця 2011 року. Про це нещодавно заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку Андрій Клюєв.

Перехід на використання паспортів з біометричними даними їхніх власників є однією з умов скасування шенгенських віз для українців, зазначив він.

"Це дуже важливе завдання, і я думаю, ми зможемо це питання вирішити у поточному році", - сказав Клюєв.

Раніше вже повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступає за запровадження єдиного паспорта для громадян України.

"Не треба мати паспорт внутрішній і закордонний - це пострадянський нонсенс," - вважає міністр.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ