Пт, 2024-04-19, 23:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 25 » Влада хоче вилучити Тимошенко з політичної боротьби, а вона підраховує всі покупки Януковича
11:31
Влада хоче вилучити Тимошенко з політичної боротьби, а вона підраховує всі покупки Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що влада ще не визначилася з механізмом вилучення її з політичної боротьби, повідомляє Українська правда.

"Вони хочуть будь-яким способом не допустити мене до парламентських виборів і до виборів президентських. І вони зараз коливаються - або через повністю контрольовані ними суди винести умовний вирок, який, по суті, може зробити мене судимою людиною, і тоді у мене не буде можливості брати участь у виборах, або піти найрадикальнішим варіантом - посадити у в'язницю", - запевняє Тимошенко.

- Треба об'єднувати не політиків, які "їдять з різних корит", а суспільство, вважає Тимошенко

На її думку, влада боїться конкуренції, оскільки є слабкою для того, щоб чесно змагатися. "Вони зараз коливаються. І розглядають два варіанти, але мета одна: за будь-яких обставин прибрати справжнього опонента з конкурентного поля. Тому що вони слабкі, щоб чесно змагатися, і вони занадто жадібні, щоб у цій конкуренції отримати підтримку людей. Тому що вони з народом не діляться", - вважає вона.

Тимошенко нагадала, що в результаті численних зовнішніх і внутрішніх перевірок діяльності її уряду влада сформулювала лише дві претензії.

Екс-прем'єр звернула увагу на той факт, що на забезпечення автомобілями швидкої допомоги було надано 12,5 мільйона євро, тоді як на придбання одного вертольота для Віктора Януковича було виділено з державного бюджету 17 мільйонів євро.

"Усе, що сьогодні купує Янукович, я рахую. Рахую, скільки б ще сіл можна було б забезпечити ФАПами та санітарними машинами, якщо б він не купував ці вертольоти, літаки, не будував собі злітно-посадочні смуги, в тому числі "Межигір'я". Ось тому страху в мене немає", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допит в Генпрокуратуру.

У свою чергу, Тимошенко стверджує, що Японія отримала від уряду Миколи Азарова підтвердження про цільове використання коштів, отриманих Україною за продаж квот на викиди парникових газів відповідно до положень Кіотського протоколу.

Крім того, ГПУ розслідує справу за фактом порушення чинного законодавства службовими особами Кабміну у 2009 році під час закупівлі 1000 вантажопасажирських автомобілів Оpel Combo під виглядом автомобілів швидкої медичної допомоги. 24 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що порушено кримінальну справу за придбання "тисячі автомобілів так званої швидкої допомоги", які згодом використовувала Тимошенко, яка була тоді прем'єр-міністром, для передвиборної агітації під час президентської кампанії.

Тим часом Тимошенко називає цю кримінальну справу абсурдною. "Це продовження тих самих дій. Їхня мета - на тлі їхнього ставлення до країни, розуміючи, що люди їм вже не довіряють, просто не пустити мене особисто до будь-яких виборів", - заявила вона.

Треба об'єднувати не політиків, які "їдять з різних корит", а суспільство, вважає Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що влада за допомогою політичних технологій намагається дискредитувати опозиційні сили, нав`язуючи виборцям ідею про необхідність об`єднання опозиції.

"Ще одна з маніпулятивних технологій, яку зараз нав'язують суспільству, це питання - а чому ж опозиція не об'єднується? Відповім. По-перше, справжня демократія - це справжня конкуренція. Чим більше гравців, тим у людей більший вибір. Тому не потрібно боятися багатопартійної системи. Двопартійна система значно обмежує людей у можливості вибору і значно обмежує зростання молодих партій та молодих лідерів", - сказала Тимошенко.

За її словами, наочними є спроби олігархічних кланів створити "кишенькову" опозицію. "Фальшиву опозицію фінансують, вона існує в рамках спеціальних домовленостей, у неї є право" лаяти господаря". Усе це в комплексі створює ілюзію наявності кількох опозиційних партій. Вимога об`єднатися, яка озвучується публічно, по суті, веде у глухий кут, з якого немає виходу", - зазначає вона.

Відповідаючи на запитання, чи готова партія "Батьківщина" об`єднатися з іншими опозиційними партіями, Тимошенко сказала: "Я думаю, що сьогодні всі люди розуміють, що політична боротьба - це не тільки цінності, не тільки світлі цілі, але ще й застосування досить жорстких технологій. У тому числі - й інформаційних. Для ілюстрації можна навести приклад з живої природи - серед мурашок існують мурахи-паразити, які пробираються в мурашник, виділяють спеціальну рідину, та інші, "нормальні", комахи спочатку віддають їм усю їжу, потім вони віддають їм своїх дітей, а потім самі віддають своє життя і роблять це з абсолютною відданістю і щастям. У нашому суспільстві відбувається те ж саме. За допомогою залежних від влади засобів масової інформації щось схоже сьогодні відбувається з кожною людиною, і людина цього навіть не відчуває".

На її думку, в даний час опозиційні сили не повинні ставити перед собою оманливі цілі. "Усі, хто хотів об`єднатися, насправді вже давно об`єдналися. А всі, хто хоче виконувати функцію розколу демократичних, патріотичних сил - її виконують. Причому не безкоштовно", - запевнила Тимошенко.

"Тому завдання номер один сьогодні - це об`єднання суспільства. Потрібно не політиків об'єднувати, які, вибачте, їдять з різних корит, де кожне корито, поставлене перед політиком, не безкоштовне й існує в комплексі з низкою зобов'язань. Потрібно об'єднувати народ - ось у чому суть", - додала екс-прем'єр.

Відзначимо, що останнім часом питання об'єднання опозиційних сил виникає все частіше. Так, нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що керівники опозиційних парламентських партій - "Фронт змін", "Громадянська позиція", Європейська партія України і Українська республіканська партія (УРП) "Собор" - почали створювати статут нової партії, яку планується створити в результаті об'єднання цих чотирьох політичних сил.

У свою чергу, голова Європейської партії Микола Катеринчук заявив, що опозиція поки що не об'єднується, а лише активно консультується. Інформацію про це підтвердив і лідер "Громадянської позиції"Анатолій Гриценко.

А лідер Української народної партії Юрій Костенко розповів, що його політична сила почала переговори про об'єднання з "Нашою Україною", "За Україну!", Народним Рухом України та іншими правими партіями.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 829 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ