Пт, 2024-04-19, 14:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 13 » Власенко оскаржив позбавлення мандата в ЄСПЛ, а ГПУ "шиє" йому три кримінальні справи, - преса
13:13
Власенко оскаржив позбавлення мандата в ЄСПЛ, а ГПУ "шиє" йому три кримінальні справи, - преса
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учора, 11 березня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко оскаржив у Європейському суді з прав людини рішення Вищого адміністративного суду про дострокове припинення його депутатських повноважень. Пан Власенко вважає, що це не останній прояв тиску на нього з боку влади, і найближчим часом Генпрокуратура винесе постанову про його затримання і арешт. У прокуратурі назвали заяву захисника пані Тимошенко "зайво емоційною" і запевнили, що його арешт не планується.

Про своє звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з приводу позбавлення мандата народного депутата захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко оголосив учора на прес-конференції.

"Тільки що в ЄСПЛ була відправлена моя скарга, датована сьогоднішнім числом (11 березня). Мова йде про те, що під час так званого позбавлення мене депутатських повноважень був порушений цілий перелік положень і статей Європейської конвенції з прав людини, зокрема право на справедливий суд", - заявив він.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд достроково припинив повноваження народного депутата Сергія Власенка ("Батьківщина"), визнавши незаконним поєднання ним статусу народного депутата з адвокатською діяльністю.

"Я глибоко переконаний в тому, що Генеральна прокуратура (ГПУ) готує моє затримання і арешт найближчим часом. Нічого не змінилося, хлопці з ГПУ і адміністрації президента рухаються в цьому напрямку", - заявив журналістам Сергій Власенко.

За словами пана Власенка, в Генпрокуратурі розслідують три кримінальні справи, засновані на заявах його колишньої дружини Наталії Окунської: "Мій представник запитав у Генпрокуратурі: "То скільки ще справ залишилося?" Йому відповіли: "Ну, поки що три, а далі видно буде"".

Повідомлення про закриття кримінального провадження по одній з них пан Власенко отримав у ГПУ вчора.

Як відомо, колишня дружина звинуватила Сергія Власенка в невиконанні рішення суду про виплату їй компенсації за половину будинку площею 800 кв м і половину автомобіля Lexus. Прикметно, що в забезпечення цивільного позову 15 січня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Міністерству закордонних справ оформляти і видавати дипломатичний паспорт на ім'я Сергія Власенка.

"Я бачив, писали, що я нібито десь пропав. Ну вибачте, всі ці дні свята були, - Власенко почав з виправдання - пояснив, що провів тиждень не в прокурорських "катівнях", а в партійному офісі: закінчував і відправляв скаргу до Євросуду з прав людини на рішення українського суду, який позбавив його мандата нардепа".

"Виїжджати за кордон я не планую", - запевнив вчора захисник екс-прем'єра, пише Ольга Куришко у статті "Сергій Власенко зробив європейський вибір" в газеті "Коммерсантъ-Украина".

Як з'ясувалося, у прокурорів до Сергія Власенка є питання аж за трьома кримінальними справами. Всі вони "виросли" зі скандальної історії з розлученням адвоката і його колишньої дружини Наталії Окунської. Подружжя роками ділили машини і квартири, звинувачуючи одне одного в багатьох смертних гріхах. За словами самого екс-депутата, перша справа про крадіжку автомобіля - його власного (чи розділеного навпіл з колишньою дружиною).

"Друге - про розбій (ст.187 КК; карається позбавленням волі від 3 до 15 років з конфіскацією майна). Зокрема про те, що два роки тому в "усім відомої громадяночки" забрали мобільний телефон, який їй повернули через десять днів, коли вона прийшла і почала бити ногами в двері, - про "колишню" юрист говорив у третій особі. - З розбоєм у них не дуже виходить, тому вони перекваліфікують цю справу на "Нанесення легких тілесних ушкоджень".

Склад злочину у третій кримінальній справі йому невідомий.

На зауваження про те, що, мовляв, саме час виїжджати за кордон, юрист реагує нервово: жити, як раніше, вже не вийде, але вдома і стіни допомагають. Навіть якщо це стіни Лук'янівського СІЗО - за словами Власенка, у найближчі дні його можуть заарештувати по одному з трьох справ. Принаймні, відразу після того як спікер Володимир Рибак підпише розпорядження про позбавлення його повноважень, він ще залишається депутатом, навіть незважаючи на рішення суду. Тому на наступному засіданні Ради Власенко з'явиться - якщо не в сесійній залі, то на балконі парламенту.

"Щоб "десантуватися" вниз, на місця колег по опозиції", - невесело пожартував Власенко.

До речі, статус захисника Юлії Тимошенко у екс-депутата залишиться незалежно від рішення Рибака. Йому надали доступ до її справи як фахівцю-правознавцю, і цей статус не змінився.

У Генпрокуратурі вчора заявили, що арешт захисника Юлії Тимошенко не планується.

"Заяви Сергія Власенка про його підготовку арешту виглядають надміру емоційними. Ніяких нових справ стосовно нього не порушено. На даний момент слідчим шляхом перевіряється заява його колишньої дружини Наталії Окунської про нанесення їй тілесних ушкоджень. Яке рішення буде прийнято слідчим, поки що невідомо", - сказала прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова.

Вона нагадала, що провадження за одним з таких звернень було закрито через відсутність складу злочину.

"Новий Кримінальний процесуальний кодекс взагалі не передбачає в таких випадках можливості арешту. Цей запобіжний захід розглядається тільки в разі вчинення особливо тяжких злочинів", - констатувала пані Велькова, пише Анастасія Золотарьова в статті "Юліного адвоката" звинуватять у розбої та крадіжці" в газеті "Комсомольская правда в Украине".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: Власенко, три кримінальні справи, ЄСПЛ, Мандат, ГПУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ