Чт, 2024-04-25, 16:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 11 » Внаслідок негоди в США загинули близько 10 людей. Країну продовжує засипати рекордна кількість снігу
14:49
Внаслідок негоди в США загинули близько 10 людей. Країну продовжує засипати рекордна кількість снігу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Другий за тиждень снігопад, що обрушився на центральні і східні штати США, побив відразу декілька рекордів, у тому числі більш ніж 100-річної давності. Як повідомила в середу Національна метеорологічна служба США, цієї зими в столиці країни Вашингтоні випало 139,4 см снігу, причому більша частина - протягом останніх кількох днів, передає ИТАР-ТАСС.
Таким чином, в столиці був побитий рекорд, встановлений 110 років тому. Взимку 1898-99 років в місті випало 138 см снігу. Ще більш сніжною видалася нинішня зима в Балтіморі (штат Меріленд). Там також впав рекорд, але не настільки давній - взимку 1995-96 років у місті було зафіксовано 158,7 см снігу. Цього року даний показник склав 183,6 см. Причому, нагадують метеорологи, зараз тільки друга декада лютого і снігопади, нехай і не настільки сильні, ще цілком можливі.

Якщо перша хвиля снігопадів наприкінці минулого тижня обійшла найбільше місто США Нью-Йорк стороною, то цього разу мегаполіс виявився покритий досить товстим шаром снігу. Снігопад поки триває, але вже зараз товщина сніжного покриву в ряді районів складає близько 30 см. На вулиці виведена вся збиральна техніка. Як заявив мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, міські служби будуть працювати, розчищаючи вулиці, всю наступну ніч.

Як очікується, сніг у місті припиниться до ранку. До цього часу, як запевнив жителів градоначальник, всі вулиці будуть розчищені. При цьому він сказав, що розчищення снігу обійдеться місту приблизно в 10 млн доларів.

Крім того, Блумберг заявив, що в четвер відкриються всі школи мегаполіса, які через негоду були закриті напередодні. Понад 1,1 млн нью-йоркських школярів отримали відразу два подарунки - вільний від навчання день і можливість пограти в сніжки і покататися з гірок. На Інтернет-сайті однієї з міських радіостанцій з'явився напис: "Вибачте, завтра знову відкриються школи".

Разом з тим у багатьох інших містах цілого ряду штатів на північному сході США школи будуть закриті до кінця поточного тижня. Складна ситуація через снігопади склалася в штатах Нью-Джерсі, Пенсільванія, Массачусетс і Меріленд. Там так само, як і у Вашингтоні, не працюють державні установи. До мінімуму зведена робоча програма президента США Барака Обами, передає РИА "Новости".

У десятках аеропортів на всій охопленій негодою території (порядку 20 штатів) скасовані тисячі рейсів. Як повідомило Федеральне управління авіації США (The Federal Aviation Administration), закрито Міжнародний столичний аеропорт імені Аллена Даллеса, а також центральний вашингтонський аеропорт імені Рональда Рейгана. Аеропорт Балтімор-Вашингтон в середу вранці працював, але більшу частину рейсів було скасовано. Три найбільші міжнародні аеропорти Нью-Йорка приймають і відправляють рейси, але з великим запізненням.

Порушений також графік руху поїздів на Східному узбережжі США. Поїзди між Вашингтоном, Нью-Йорком і Бостоном ходять з величезними інтервалами. Без залізничного сполучення можуть виявитися жителі Лонг-Айленда. Крім того, через снігові заметілі та аварії в деяких штатах повністю закриті багато доріг, у тому числі й федерального значення. Тільки в штаті Пенсільванія непроїзними виявилися 9 автострад. Причому на одній з них сталися дві великі аварії - в одній одночасно зіткнулися 17, а в іншій 7 автомобілів. У результаті загинула одна людина і ще одна була поранена. Поліція пояснює невелике число потерпілих украй низькою швидкістю руху.

Негода вже стала причиною загибелі близько 10 людей, в основному в результаті дорожньо-транспортних пригод.

Нинішній снігопад забирає немало сил енергетичних компаній. Кілька тисяч людей залишаються без світла - дроти рвуться від налипання снігу і сильних поривів вітру.

"Ось уже п'ятий день ми не можемо вибратися з дому, все занесено снігом, метро у нас не працює, а годину тому відключилося світло, так що сидимо, мерзнемо", - сказав житель міста Маклін (штат Меріленд).

В аналогічній ситуації опинилася більшість жителів штатів Меріленд, Вірджинія, Пенсільванія і Делавер. До проблем, викликаних неможливістю куди-небудь добратися, додалася нестача продовольства. Ті деякі продуктові магазини, які відкрилися в середу, пропрацювали всього декілька годин у зв'язку з негодою і нестачею продуктів - завозу в ці дні практично немає. Люди запасаються водою та продуктами тривалого зберігання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1106 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ