Чт, 2024-04-25, 16:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 8 » Вперше після терактів у Франції американська рок-група Eagles of Death Metal повернулася до Парижа й заспівала з U2
18:03
Вперше після терактів у Франції американська рок-група Eagles of Death Metal повернулася до Парижа й заспівала з U2
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Американська група Eagles of Death Metal, яка виступала в паризькому концертному залі "Батаклан" у момент, коли на нього скоїли напад терористи, в понеділок знову виступила у французькій столиці, пише The Guardian. Музиканти відвідали Париж вперше з дня трагедії 13 листопада.

Каліфорнійські музиканти взяли участь у великому концерті ірландської групи U2 в комплексі "Берсі". Чутки про можливу появу Eagles of Death Metal почали ширитися ще за добу до початку заходу, однак організатори концерту і його учасники до останнього зберігали мовчання, зазначає ТАСС.

Музиканти постали перед паризькою публікою під завісу виступу ірландського колективу. "Три тижні тому у них відібрали сцену. Сьогодні ми б хотіли запропонувати їм нашу", - заявив фронтмен U2 Боно. Під овації два колективи разом виконали пісню Патті Сміт People Have the Power ("Влада у народу"). Потім лідер каліфорнійської групи Джессі Х'юз подякував U2 і шанувальникам за таку можливість. "Ми любимо тебе, Париж!" - сказав він зі сцени.

Боно, у свою чергу, заявив про необхідність поспівчувати і сім'ям терористів: "Я розумію, наскільки складно це зараз зробити. Але їхні родичі теж втратили своїх коханих через ідеологію, яка перекручує суть такої прекрасної релігії, як іслам". Одна з присутніх на концерті парижанок підкреслила, що, незважаючи на небезпеку, в зал хотіла прийти вся французька столиця. "Це історична подія, дуже важлива", - підкреслила вона.

Концерт проходив в умовах підвищених заходів безпеки і знімався на кілька професійних камер. Запис вступу пізніше буде показаний у США в ефірі телеканалу HBO.

13 листопада внаслідок серії терактів у Парижі загинули 130 людей, ще близько 400 осіб постраждали.

Серед загиблих виявилися продавець символіки Eagles of Death Metal Нік Александер, а також троє співробітників звукозаписної компанії, з якою працює група. Самі музиканти через кілька днів після терактів заявили: "Наші друзі хотіли почути рок-н-рол і загинули. Ми хочемо повернутися туди і жити. Не можемо дочекатися нашого нового виступу в Парижі".

Ісламісти влаштували бійню в концертному залі, підірвали бомби на футбольному стадіоні, стріляли у відвідувачів кількох ресторанів. Під стадіоном Stad de France біля двох різних входів вибухнули смертники, також було підірвано бомбу. Найкривавішим епізодом стала бійня на рок-концерті в клубі Bataclan, де четверо людей у чорному розстріляли близько ста осіб.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

За даними французької влади, в серії терактів брали участь вісім злочинців. Шестеро смертників підірвали себе, ще одного терориста застрелила поліція. Восьмого паризького терориста шукають у кількох країнах Європи.

Президент Франції Франсуа Олланд запровадив надзвичайний стан, посилив контроль на кордонах країни. У Франції було оголошено триденну жалобу.

16 листопада Олланд виступив з екстреним зверненням перед парламентом. Він запропонував змінити Конституцію країни і посилити операції в Сирії.

Внаслідок терактів загинули громадяни 11 країн, ще дві країни заявили про своїх поранених. Українців серед жертв не було.

По всьому світу солідарність з французами висловлювали, приходячи зі свічками, квітами і записками до диппредставництв країни. А офіційні установи і визначні пам'ятки по всьому світу забарвилися в кольори французького прапора.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: теракт, Франція, американська рок-група Eagles of De, Париж
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ