Чт, 2024-03-28, 14:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 10 » ВР готова голосувати за створення ТСК - ЗМІ опублікували чималий перелік активів Порошенка
09:43
ВР готова голосувати за створення ТСК - ЗМІ опублікували чималий перелік активів Порошенка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко є кінцевим бенефіціаром великого переліку підприємств, а в деяких випадках і власником істотної участі компаній.

Про це йдеться в статті ZN.UA.

Видання публікує перелік активів Петра Порошенка, серед яких - аграрний бізнес, промислові об'єкти і будівельні проекти.


"У матеріалах Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, і в роз'ясненнях юристів президента, і в заяві Ротшильдів наполегливо звучить формулювання "кондитерський бізнес". А що буде з аграрним бізнесом, медіа-бізнесом, промисловими об'єктами, масштабними будівельними проектами? Аграрні підприємства президента, наприклад, анітрохи не поступаються за своїми масштабами кондитерським, але чи увійдуть вони в траст?", - зазначає видання.

Також за даними видання, керівники парламентських фракцій заявили, що їх політсили готові голосувати за закон про спеціальні слідчі комісії, в тому числі - за створення комісії для розслідування фінансових операцій президента Петра Порошенка і його компаній з офшорами.

За словами голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака, НФ голосуватиме за створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК).

"Ми свого часу підтримали створення такої комісії і по "справі Гордієнка". У створенні ТСК насамперед зацікавлені президент і БПП, щоб якомога швидше розставити всі крапки над "і". Що стосується парламенту, ключовим питанням зараз є не розслідування офшорних справ президента, а відновлення коаліції, стабілізація парламенту і недопущення колапсу держвлади", - заявив він.

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що підстави для старту процедури імпічменту президента України може дати тільки спеціальна тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

"За місяць можна буде визначити ступінь провини президента. Якщо комісія підтвердить факти, викладені в оприлюднених матеріалах, можна буде почати процедуру імпічменту. Ми вже ініціювали створення такої комісії, будемо активно брати участь в її роботі", - заявив Ляшко.

Як зазначив в свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, висновки з приводу історії з офшорами повинна зробити Спеціальна тимчасова слідча комісія, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі.

Фракція "Самопомочі" також готова голосувати і за створення спеціальної слідчої комісії, і за закон про слідчі комісії, і закон про президента, заявив лідер партії Андрій Садовий.

Голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко зазначив в свою чергу, що в разі винесення узгодженого проекту нового закону про ТСК, в якому будуть враховані зауваження КС, депутатська група не буде блокувати прийняття цього закону, але за створення комісії щодо ситуації з офшорами не голосуватиме.

Як відомо, 3 квітня світові ЗМІ опублікували розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей з різних професій до офшорних компаній. Серед них виявилися президент України Петро Порошенко і Росії - Володимир Путін.

Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку в корпорації "Рошен" в незалежний "сліпий" траст. Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі.

Порошенко стверджував, що створення компанії в офшорах було необхідно якраз для передачі його активів у "сліпий траст" - і це була вимога Rothschild Trust. Президент запевняє, що ці його дії були прозорі і не для мінімізації податкового навантаження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: ВР, перелік активів Порошенка, створення ТСК, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ