Чт, 2024-04-25, 15:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 25 » Всі країни єврозони підтримали рішення щодо надання фіндопомоги Кіпру
11:53
Всі країни єврозони підтримали рішення щодо надання фіндопомоги Кіпру
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Міністри фінансів країн єврозони підтвердили розмір фіндопомоги Кіпру в сумі до 10 мільярдів євро. Крім того, Єврогрупа погодила реструктуризацію другого найбільшого банку Кіпру Laiki bank, що дасть внесок у допомогу державі на 4,2 мільярда євро, повідомляють РИА Новости.

Політичне рішення щодо фіндопомоги Кіпру, що охоплює основні її параметри, було схвалено всіма країнами єврозони, а також інститутами, залученими в переговори - Єврокомісією, МВФ і ЄЦБ, розповів глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум за підсумками позачергового засідання ради, що відбулося у неділю та в ніч проти понеділка.

"Його (рішення) підтримали всі країни єврозони. І три інститути", - сказав Дейсселблум на прес-конференції після засідання Єврогрупи.

Основними рішеннями були плани реструктуризації другого найбільшого банку острова, кредитна допомога Кіпру.

Засідання Єврогрупи в неділю було відкладено на кілька годин через тривалі переговори Кіпру з представниками потенційних міжнародних кредиторів - МВФ, ЄЦБ, ЄК, Євроради, на яких узгоджувалися основні параметри допомоги, які потім лягли на стіл обговорення Єврогрупи.

Міністри фінансів країн єврозони (Єврогрупа) на позачерговому засіданні в ніч проти понеділка підтвердили розмір фіндопомоги Кіпру від єврозони і МВФ в розмірі до 10 мільярдів євро, повідомив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум.

Глава МВФ Крістін Лагард зазначила, що "трійка" кредиторів зараз перебуває на Кіпрі і повинна завершити формування технічних деталей плану допомоги країні.

Єврогрупа також погодила реструктуризацію другого найбільшого банку Кіпру Laiki bank шляхом поділу його на "хороший" і "поганий" банки, повідомив глава Єврогрупи Дейсселблум.

Глава Єврогрупи додав, що це рішення було узгоджено Кіпром і представниками потенційних кредиторів - ЄС і МВФ, до зустрічі Єврогрупи в неділю - ніч понеділка. Свій внесок у реструктуризацію банку внесуть і акціонери, і власники бондів банку, і власники незастрахованих депозитів (понад 100 тисяч євро). Депозити до 100 тисяч євро не постраждають.

При цьому податок на депозити понад 100 тисяч євро в найбільшому банку Кіпру Bank of Cyprus складе до 30%, повідомляє Кіпрське агентство новин з посиланням на джерела в уряді за підсумками екстреного засідання Єврогрупи

"Поганий" банк з часом перестане існувати, йдеться в матеріалах Єврогрупи.

Ця реструктуризація дасть внесок у фінансову допомогу острівній державі в розмірі 4,2 мільярда євро, сказав глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум.

Утім, влада Кіпру має продовжити переговори з владою Росії про внесок у фінансову допомогу Кіпру, адже це важливий аспект підтримки острови, вважає глава Єврогрупи Дейсселблум.

"Я впевнений, що уряд Кіпру продовжить переговори з російським урядом, особливо щодо кредиту. Це досить необхідно. Ми сподіваємося на її (Росії) внесок у загальний пакет. Так, вони повинні будуть поговорити (з Москвою)", - сказав він.

Як повідомлялося, Кіпру загрожує неконтрольований дефолт, якщо не буде укладено кредитну угоду. 24 березня всі банки Кіпру встановили ліміт на зняття готівки з банкоматів у розмірі 100 євро на день.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: фіндопомога Кіпру, Рішення, всі країни єврозони
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ