Ср, 2024-04-24, 21:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Введення графи "проти всіх" в бюлетенях вимагає індійський борець з корупцією Хазаре
18:00
Введення графи "проти всіх" в бюлетенях вимагає індійський борець з корупцією Хазаре
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Індії почастішали випадки протесту проти корумпованості чиновників.

Відомий індійський борець проти корупції Анна Хазаре, що проводив в серпні голодовку, щоб добитися посилення закону про боротьбу з корупцією, має намір звернутися до влади з новими вимогами, які цього разу стосуються недоліків, що існують, на його думку, у виборчій системі країни, повідомляє РИА "Новости".

Серед основних вимог відомого на всю країну супротивника корупціонерів: проведення щорічного аудиту ефективності членів парламенту, право відкликати члена парламенту зі своєї посади, якщо він не справляється зі своїми обов'язками, а також введення пункту "проти всіх" у виборчі бюлетені і в машини для електронного голосування.

"Найближчим часом Хазаре має намір відправити лист прем'єр-міністрові Манмохану Сингху, щоб дізнатися його думку щодо цих дуже важливих проблем", - розповів пресі близький соратник Хазаре Арвінд Кеджрівал.

Кеджрівал відзначив, що Хазаре і його прихильники не мають наміру складати зброю в боротьбі проти корупції.

Індійський громадський діяч 74-річний Кисан Бабурао Хазаре, якого його прихильники називають Анна (дядечко), провів в серпні демонстративну голодовку в Нью-Дели під портретом "батька нації" Махатми Ганді, з вимогами прийняти строгіший варіант законопроекту про боротьбу проти корупції. Протест Хазаре викликав масову підтримку по всій країні, і на 12 день голодовки парламент погодився схвалити в принципі його вимоги.

Це була вже друга публічна голодовка громадського активіста в індійській столиці цього року. У квітні він зажадав включити незалежних експертів, запропонованих громадськістю, в робочу групу з написання антикорупційного закону - він і його прихильники вважають, що чиновники ніколи не напишуть самі закон, що обмежує їх в хабарах.

На підтримку своїх вимог Хазаре провів тоді першу публічну голодовку в Нью-Делі. Акція відразу отримала широку підтримку і схвалення громадськості, і владі довелося погодилися на його умови. Але потім Хазаре і декілька його соратників, що увійшли до спільної робочої групи з розробки закону, почали вимагати внести до законопроекту низку положень, які відхилили урядові експерти.

Головною проблемою стала пропозиція про підзвітність вищих чиновників (зокрема прем'єр-міністра і членів Верховного суду) так званому народному омбудсменові, який повинен володіти широкими повноваженнями для боротьби з корупцією. Влада відмовилася. Анна Хазаре у відповідь знов почав голодовку.

Після того, як парламентарії все ж таки прийняли і ці його вимоги, Хазаре провів відновний курс лікування в лікарні, а потім вирушив в рідне село в штаті Махараштра, де заявив, що вважає свою перемогу ще не повною.

Хазаре з 1980-х років прославився тим, що почав боротися з неповороткістю і неефективністю індійської бюрократії методом, який ввів в індійську політику ще сам Махатма Ганді, - публічною голодовкою.

Перша голодовка Хазаре була оголошена ним проти відмови бюрократів у сфері освіти офіційно зареєструвати школу, самостійно побудовану жителями його рідного селища.

Тоді голодовкою молодого ще Хазаре зацікавилася центральна преса, і перелякані чиновники зареєстрували школу. Після цього Хазаре ще не раз удавався до голодовок, здобувши популярність спочатку у себе в штаті Махараштра, а потім і у всій Індії.

А ось іншого борця з корупцією - гуру Свамі Рамдева - досить швидко змусили замовкнути: влада попросила його задекларувати майно. Як виявилось, капіталізація його фонду - 250 млн доларів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 725 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ