Чт, 2024-03-28, 21:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 1 » З 1 червня в Україні обмежили рух вантажівок дорогами загального користування в денний час
10:36
З 1 червня в Україні обмежили рух вантажівок дорогами загального користування в денний час
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

  Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") з 1 червня ввело обмеження на рух великовантажного транспорту українськими автомобільними дорогами загального користування з 10:00 по 22:00 при температурі повітря вище + 28С, повідомила прес-служба "Укравтодору".

"З початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі повітря + 28С і вище заборонено на всіх українських автомобільних дорогах державного значення. Заборона діятиме впродовж всього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00", - йдеться в повідомленні.

Представники агентства відзначили, що такі заходи необхідні для забезпечення безпеки як водіїв, так і збереження українських автошляхів.

"Саме висока температура і велика вага вантажу призводять до великих руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації", - зазначили в "Укравтодорі", додавши, що загальний обсяг збитків, які завдають недобросовісні перевізники, щорічно становить близько 2,5-3 млрд грн.

В агентстві також нагадали, що 21 жовтня 2015 року Кабінет міністрів України прийняв постанову № 869, якою заборонив рух автомобільними дорогами загального користування державного значення вантажівок загальною вагою понад 40 тонн.

"Зараз для контролю за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів на українських дорогах працюють територіальні підрозділи «Укртрансбезпеки та Національної поліції із залученням 33 пунктів габаритно-вагового контролю. Якщо при зважуванні важковаговиків виявляють порушення, то на водія накладається штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів громадян (1 мінімум становить 680 грн), а на перевізника - 100 неоподатковуваних мінімумів підприємців (1 мінімум становить 1700 грн)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у рамках спільного плану дій "Укртрансбезпеки", "Укравтодору" і Національної поліції з 10 травня цього року в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях працюють додаткові групи інспекторів "Укртрансбезпеки" для цілодобового здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на дорогах загального користування.

За оцінками Міністерства інфраструктури України, понад 30% вантажного транспорту пересувається українськими дорогами з перевищенням допустимих вагових норм.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж у 60 млрд грн.

Нагадаємо, у листопаді торік Кабінет міністрів України заборонив рух транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн і контейнеровозів понад 46 тонн автомобільними дорогами загального користування при перевезенні розділюваних вантажів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 677 | Додав: adminA | Теги: Україна, денний час, рух вантажівок, 1 червня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ