Ср, 2024-04-17, 00:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 11 » З'явився перший електромобіль у Туреччині. Кажуть, їхній Pehlivan Elektrak крутіший за Tesla
11:00
З'явився перший електромобіль у Туреччині. Кажуть, їхній Pehlivan Elektrak крутіший за Tesla
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Турецький автопром навряд чи можна віднести до числа світових лідерів – тим емоційніше місцеві чиновники сприймають кожен більш-менш передовий національний проект - такий, як перший в історії Туреччини електромобіль.

Тому не дивно, що один з турецьких міністрів явно перестарався в оцінках, зазначає "Багнет".

Якби не надто сміливі заяви вищих державних чинів, Pehlivan Elektrak (так назвали перший турецький електромобіль) залишився б цілком гідним студентським проектом - його розробила команда з 16 учнів інженерного факультету Фракійського університету. Цей електромобіль з карбоновим кузовом навіть встиг зробити успішну подорож по Балканам, за два тижні відвідавши Болгарію, Албанію, Чорногорію і Боснію. Однак посадовці явно побачили в студентському проекті щось більше.

"Наш автомобіль краще і безпечніше, ніж Tesla", - заявив міністр науки і технологій Туреччини Фікрі Ісік.

"У той час як компанія Tesla змушена будувати зарядні станції, у нас така станція вже вбудована в автомобіль - це розроблений нами двигун, який дозволяє збільшити дальність поїздки", - цитує міністра газета Hurriyet Daily News. Втім, що ж такого унікального в їх силовій установці, Ісік розповідати не став. Варто зауважити, що силова установка з двигуном внутрішнього згоряння в якості "зарядного пристрою" для батарей - схема, яка була вже давно випробувана автовиробниками. Наприклад, для електромобіля BMW i3 в якості опції пропонується невеликий бензиновий мотор, який заряджає акумулятори.

Та й здатності електромобіля явно далекі від рекордних: на одній зарядці своїх літієвих акумуляторів він здатний проїхати всього 100 кілометрів, а максимальна швидкість цього електрокара масою 190 кг становить 110 кілометрів на годину. Втім, творці не планують зупинятися на досягнутому і скоро обіцяють представити нову модель, джерелом енергії в якій служитимуть батареї та сонячні панелі.

Нагадаємо, влітку 2015-го Інститут електродинаміки НАН представив проект "Доступний український електромобіль", метою якого є налагодження виробництва в Україні машин з нульовим шкідливим викидом в атмосферу. Проект Dream Motors передбачає випуск в Україні доступних за ціною електромобілів, зокрема марки ЗАЗ Lanos – з кузовом пікап і седан. Ці машини зможуть проїхати на одній зарядці – до 250 км. При цьому ціна електромобіля українського виробництва – в районі 15 тис. доларів, що вдвічі дешевше найпопулярнішого зарубіжного аналога Nissan Leaf.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: Pehlivan Elektrak, перший електромобіль, Туреччин, Tesla
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ