Сб, 2024-04-20, 04:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 18 » З Європи українці перегнали вже понад півтисячі авто за зниженим акцизом. Експерти оцінили перспективи
13:45
З Європи українці перегнали вже понад півтисячі авто за зниженим акцизом. Експерти оцінили перспективи
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

З початку серпня митне оформлення за зниженими ставками акцизного податку пройшли 562 імпортних автомобіля. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

За словами глави ДФС Романа Насірова, найчастіше оформлення автомобілів, на які поширюється преференція по акцизу, відбувалося на Львівській і Івано-Франківській митницях, де було розмитнено 64 і 60 автомобілів відповідно.

Насіров зазначив, що на такі автотранспортні засоби при їх митному оформленні у 36 графі декларації вказується код пільги 172.

Норму про зниження акцизу нардепи прийняли ще в середині червня. "Пільговий тариф" пропрацює до 31 грудня 2018 року. Діє таке послаблення лише на машини, вироблені після 2010 року і які підпадають під екологічний стандарт Євро-5. Ще одне обмеження – на одного українця можна ввезти тільки один автомобіль. При цьому продати залізного коня можна протягом двох років, інакше власникові доведеться платити повний акциз.

В середньому вартість одного авто знизилося на 1,5-2 тисячі євро. Наприклад, акциз на машину з двигуном до 1 тисячі кубів знизився в 28 разів – з 1,7 тисячі євро всього лише до 63 євро. Якщо говорити про найпопулярніші автомобілі в Україні (на думку експертів, це авто з об'ємом двигуна 1,6 тис. куб. см), то тут зниження трохи нижче, але ще в липні акциз на такі машини становив трохи більше 2,6 тисячі євро, а вже сьогодні – 427 євро.

Сумчанин Дмитро, який завозив автомобіль через Івано-Франківську митницю, обновкою залишився задоволений, чим відразу ж похвалився на одному з автомобільних форумів.

"Купив в Румунії дволітровий "Форд Мондео 2012 року. Хотів поїхати за ним ще взимку, але грошей тоді не вистачило. У підсумку вийшло на 2 тисячі євро дешевше, ніж планував, – пише він. – Митницю, що дивно, пройшов без проблем, хоч і простояв 2 години – дуже ретельно перевіряли машину".

А ось киянин Сергій каже про отриманий досвід з жалем. "Проблеми розпочалися на українській митниці. Автомобіль я купував в Польщі, але співробітники вимагали сертифікат з країни-виробника (автомобіль німецької марки "Фольксваген"). Але у мене в інвойсі все було зазначено: і що машину купив я в Польщі, і що вироблена вона була в Німеччині. Потім були проблеми з ціною – авто я купив за 6 тисяч євро, але в декларації мені намагалися вказати ціну в 10 тисяч. У підсумку я ледве відстояв свої документи. Ось, чекаю з нетерпінням реєстрації в МРЕВ", – розповів він нам.

Директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає, що радіти кількості ввезених машин з Європи рано: цифри, наведені Насіровим, свідчать швидше про фіаско.

"У нас за 15 днів – 562 автомобіля. Якщо збережеться темп, то це 1100 машин на місяць і трохи більше 13 тисяч в рік. 2015-го до України було ввезено 56 тисяч б/у авто. Фактично у нас падіння замість обіцяного депутатами зростання до 200 тисяч б/у авто на рік", – резюмує експерт.

Разом з тим заступник начальника відділу організації роботи ДФС в Івано-Франківській області Олександр Нещочин підтвердив нам, що за минулі два тижні через митні пункти області пройшло 60 автомобілів, які зареєстрували за пільговим акцизом.

"Проблем у нас на митних постах жодних не виникло – не було ні заторів, ні черг, ні скандалів на пунктах. В середньому оформлення таких машин займало від 30 хвилин до 4 годин. На час впливає наскільки підготовлена людина – в якому стані у неї документи, чи все заповнене у поданих деклараціях. Також залежить час перевірки від стану автомобіля. Але в цілому процес йде швидко – автомобілісти залишаються задоволені", – розповів він.

На Львівській митниці теж кажуть, що старі машини не створюють жодних труднощів, і пункти працюють в плановому режимі. При цьому зазначають, що проходження митного контролю рідко перевищує чотири години: "Але ми ретельно перевіряємо машини, що йдуть за пільговим акцизом, – чи все нормально з документами, чи відповідає вона стандарту Євро-5 і так далі".

Раніше експерти розповіли про "підводні камені" в законі про зниження мит на вживані авто.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: експерти, півтисячі авто, українці, Європа, знижений акциз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ