Чт, 2024-04-25, 23:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » З "газової" ​​справи зникла частина матеріалів, а ключова експертиза грає на Тимошенко, заявили адвокати
18:00
З "газової" ​​справи зникла частина матеріалів, а ключова експертиза грає на Тимошенко, заявили адвокати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист Юлії Тимошенко заявляє про зникнення частини матеріалів "газової справи". "Ви сказали, що 14-й том складається з 309 сторінок", - сказав адвокат Олександр Плахотнюк, звертаючись до судді Родіона Киреєва під час засідання 29 серпня у Печерському райсуді.

"Вами був проголошений том 14-й, дійсно, на 309 сторінках. Але звертаю увагу, що з додатками матеріалів – на 522 сторінки. Тобто зі справи зникли 213 сторінок", - заявив Плахотнюк.

У свою чергу, Тимошенко зазначила, що це вже другий випадок, коли у справі посилаються на додатки, а їх немає. "Це було посилання на додатки з 15-ти томів, які передані СБУ, але в додатку до справи листа СБУ не було", - цитує Тимошенко прес-служба її партії.

"Зі справи зникла вагома частина матеріалів", - заявила Тимошенко і додала, що це доводить те, що "справу формували незаконно".

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва розглядає "газову" справу Тимошенко. Її звинувачують у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. Стаття, яку їй інкримінують, передбачає до 10 років позбавлення волі.

Ключова експертиза обвинувачення грає на користь Тимошенко, переконані її адвокати

Економічна експертиза, на якій базується обвинувачення у справі Юлії Тимошенко, підтвердила, що оптимальною ціною російського газу для України є 232 долари замість 450. Про це у перерві у засіданні суду заявив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Навіть експертиза встановила, що середньозважена ціна складає 232 долари за 1000 кубометрів, а не 450", - сказав він.

Плахотнюк додав, що ця судово-економічна експертиза є "ключовим документом", на якому базується обвинувачення. "Безумовно, ця ціна є меншою, ніж ціна за результатами Харківських угод", - заявив у свою чергу інший адвокат Тимошенко Юрій Сухов.

Водночас Плахотнюк зазначив, що проведена експертиза в матеріалах справи називається "складною". "Дати відповідь і встановити 1,5 мільярдів збитків – це складно, але експертиза проводилася лише 2 дні, тобто документ був складений за 2 дні", - сказав він.

Плахотнюк вкотре заявив, що у діях Тимошенко немає складу злочину і немає доказів того, що були якісь неправомірні дії з її боку. Нагадаємо, захист Тимошенко попросив суд перевірити кваліфікацію експертів, які оцінювали збитки, завдані державі внаслідок підписання газових угод із Росією у 2009 році.

Суддя знову відмовився відводити самого себе. Сухов покинув Тимошенко

Суддя Печерського райсуду Родіон Киреєв не задовольнив клопотання захисту Юлії Тимошенко про його відведення. Після перерви Киреєв зазначив, що до канцелярії суду подано заяву про його відведення. Він у залі суду долучив її до справи і залишив без розгляду.

Водночас у суді відсутній один з адвокатів Тимошенко Юрій Сухов. Як повідомила Тимошенко, у зв’язку з тим, що її адвокати "не мають часу готуватися до суду", Сухов поїхав займатися підготовкою документів.

У свою чергу інший адвокат Тимошенко Микола Сірий попросив суддю продовжити перерву на обід. "Я приходжу на засідання з обпеченим язиком. Тільки-но я замовляю собі їжу, треба йти", - поскаржився він. У відповідь на це суддя зазначив, що розпорядком Печерського суду перерва має тривати 45 хвилин, а не годину, як цього разу.

Захист Тимошенко збирається оголосити 50 клопотань

Захист Юлії Тимошенко має намір оголосити близько 50 клопотань після того, як суд завершить зачитування матеріалів справи. Про це заявив адвокат Тимошенко Юрій Сухов.

"Це досить багато. Вони спрямовані на посилення сторони захисту. Бо в цьому процесі є явний перекіс у бік обвинувачення. Права сторони захисту не беруться до уваги суддею, а наші клопотання заяви лише заносяться до протоколу", - сказав Сухов.

Суддя Родіон Киреєв завершив читання 13 тому. Водночас, за словами адвоката, справа тепер складається з 20 томів.

Водночас Микола Сірий повідомив, що подасть клопотання про очну ставку з Олегом Дубиною, допит свідків, а також допуск до Тимошенко її лікаря та медсестру.

Політологи схиляються до того, що Тимошенко не уникнути в'язниці

Українські політичні експерти погоджуються на думці, що екс-прем'єра України, лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко засудять до ув'язнення.

"Судячи з того, як розвивається і сам судовий процес, і внутрішня політична ситуація навколо процесу, різкі засудження Юлії Володимирівни (Тимошенко – ред.) збільшуються", - сказав директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в понеділок.

На думку політолога, обвинувачення, яке висунуто Тимошенко, "зменшує можливість м'якого виходу" з цього процесу.

Він зазначив, що амністувати Тимошенко за тією статтею, яку їй ставлять у провину, неможливо.

Фесенко прогнозує, що з цієї ситуації можливі два виходи - або перекваліфікувати обвинувачення, або повернути справу на дорозслідування. При цьому він наголосив, що повернути кримінальну справу проти Тимошенко на дорозслідування теоретично можливо, але для цього необхідне "політичне рішення".

"Щодо засудження (Тимошенко – ред.), то це цілком можливий варіант", - переконаний політолог.

Зі своїм колегою не погодився директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський. За його словами, достатньо прочитати Кримінальний кодекс, де чітко зазначено, що суддя має право призначити покарання "менше меншого". Тобто покарання менше того, що передбачено КК.

"Я вважаю, що це найкращий варіант і для влади, і для Тимошенко. Вважаю його цілком імовірним", - сказав Погребинський.

У свою чергу директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко висловив упевненість у тому, що Тимошенко все-таки посадять у в'язницю.

"Щодо Тимошенко - її посадять, і це видно", - сказав Небоженко.

У зв'язку з цим в експерта викликає побоювання питання життя Тимошенко.

"З цього моменту виникає запитання - чи не станеться з нею те саме, що сталося з Георгієм Гонгадзе?", - сказав Небоженко.

За словами експерта, такий розвиток ситуації спричинить політичну кризу, яку свого часу пережив президент Леонід Кучма, оскільки нинішнього президента звинувачуватимуть у тому, що він не зумів забезпечити й гарантувати безпеку у в'язниці.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ