Вт, 2024-04-16, 23:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 19 » З комісаром ЄС Яценюк обговорив розширення співробітництва у сфері університетських та студентських обмінів
18:07
З комісаром ЄС Яценюк обговорив розширення співробітництва у сфері університетських та студентських обмінів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з комісаром ЄС з питань культури, молоді та спорту Тібором Наврачичем питання поглиблення співпраці у сфері університетських та студентських обмінів. Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, співрозмовники привітали підписання сьогодні Угоди між урядом України та Європейською комісією про участь у програмі "Креативна Європа", що відкриває Україні доступ до спільного культурного простору ЄС.

Ця масштабна програма Європейського Союзу відкриє нові перспективи і можливості для популяризації української культури в Європі, доступу до засобів і можливостей ЄС для розвитку, зокрема, креативної індустрії, кіномистецтва.

Окремо глава українського уряду відзначив можливість перекладів українських авторів мовами країн ЄС та творів європейських авторів українською.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що участь України у програмі "Креативна Європа" є дуже важливою.

Яценюк та Наврачич обговорили конкретні кроки, спрямовані на поглиблення співробітництва між Україною та Євросоюзом у сфері університетських та студентських обмінів. Було відзначено ефективність програми обмінів Erasmus, яка вже сьогодні працює в Україні.

Співрозмовники обговорили ситуацію з підтримкою наукової сфери України і допомогу в контексті потреб університетів, евакуйованих з територій, які потерпають від російської агресії.

Яценюк звернувся до Наврачича стосовно можливостей підтримки в намірах уряду створити в Україні мережу провідних середніх шкіл, розпочинаючи з укрупнених закладів регіонального значення, щоби в таких навчальних закладах уже скоро можна було побачити зразки передового підходу в середній освіті.

Зазначимо, сьогодні, 19 листопада уряд України та Європейська комісія уклали угоду про участь України у програмі Європейського Союзу "Креативна Європа". Орієнтовний обсяг фінансування програми з бюджету Європейського Союзу — 1,46 млрд. євро, її реалізація розрахована на 2014-2020 рр.

Після імплементації угоди українські культурні діячі та інститути матимуть доступ до заходів, що фінансуються за кошти програми.

Раніше повідомлялося, що Україна планує приєднатися до міжнародної програми оцінювання знань студентів та учнів PISA, що підтримується Організацією економічної співпраці та розвитку (ОЕСР). 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: студентських обмінів, розширення співробітництва, Яценюк, комісар ЄС, університетських
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ