Ср, 2024-04-24, 01:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Січень » 9 » З лідерами G7 прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда обговорить Україну
20:57
З лідерами G7 прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда обговорить Україну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда планує обговорити питання України під час зустрічей з лідерами країн G7. Своє тижневе турне він розпочав із Франції у понеділок, 9 січня, йдеться на сторінці політика у Twitter. Цього тижня Кішіда планує також відвідати Італію, Велику Британію, Канаду та США, адже очікується, що лідери цих країн візьмуть участь у саміті G7 у Хіросімі 19-21 травня, де ситуація в Україні буде одним із ключових питань.

Представляючи Японію, яка перейняла головування у G7, Кішіда заявив, що сподівається поглибити особисті стосунки з іншими лідерами та обговорити «суворе середовище безпеки, включаючи вторгнення росії в Україну», глобальну економіку та важливість захисту заснованого на правилах міжнародного порядку, повідомляє АР.

Своє тижневе турне Кішіда завершить поїздкою до Вашингтона. Це буде його перший візит до американської столиці від початку перебування на посаді прем'єра. У п'ятницю, 13 січня, він має зустрітися з президентом США Джо Байденом. «Я вважаю, що (переговори з Байденом, - ред.) стануть дорогоцінною нагодою підтвердити нашу тісну співпрацю в подальшому зміцненні японо-американського альянсу та наших спільних зусиль для досягнення вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону. Це буде шанс продемонструвати міжнародній спільноті позицію Японії та США», - цитує АР слова Кішіди перед від’їздом.

Про демонстрацію міцності відносин між Токіо та Вашингтоном напередодні візиту Кішіди розповіли і в Білому домі. У заяві від 3 січня речниця Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила: «Лідери будуть відзначати безпрецедентну міцність американо-японського альянсу і визначать курс партнерства на наступний рік». Байден і Кішіда також обговорять регіональні та глобальні питання, такі як зброя масового ураження та програми балістичних ракет Північної Кореї, війна росії проти України та підтримка миру та стабільності в Тайванській протоці, додається у заяві.

При цьому японське видання The Japan Times зазначає, що Кішіда, який представляє виборчий округ у місті Хіросіма, зруйнованому атомною бомбою в серпні 1945 року, висловив готовність представити своє бачення світу без ядерної зброї на зустрічі G7, з побоюваннями, що росія може використовувати ядерну бомбу у війні проти України.

За данимим The Japan Times, також очікується, що на саміті в Хіросімі 19-21 травня лідери G7 обміняються думками про те, як подолати глобальне підвищення цін на продукти харчування та енергоносії, спричинене вторгненням росії в Україну.

Після початку агресії росії проти України Кішіда неодноразово заявляв: «Безпека Європи та Індо-Тихоокеанського регіону нероздільні».

6 січня, напередодні візитів до країн G7 Фуміо Кішіда провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Він підтвердив, що Токіо повністю підтримує Україну в захисті від росії. Також японський прем’єр заявив, що розгляне запрошення відвідати Київ залежно від «різних обставин».

«Я рішуче засудив агресію росії, що триває, і заявив, що Японія зробить усе можливе, щоб надати допомогу, зокрема, щоб пережити зиму, щоб захистити життя українського народу», - сказав Кішіда журналістам, повідомила агенція ЗМІ.

Під час розмови з Кішідою Зеленський також привітав Японію з початком головування у G7. "Подякував його країні за потужні генератори й трансформатори, які допоможуть сотням тисяч українців залишатися в теплі та зі світлом. Запросив взяти участь у реалізації формули миру", - написав Зеленський у своєму Телеграм-каналі.

Крім того, на початку січня видання News Rebeat повідомило, що прем'єр-міністр Японії має намір запросити президента України взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7. За даними видання, Японія як країна-голова "Групи семи" хоче створити умови для інтенсивних дискусій щодо війни росії проти України. А виступ Зеленського познайомить лідерів "сімки" із поточною ситуацією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 348 | Додав: adminA | Теги: прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, лідери G7, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ