Сб, 2024-04-20, 14:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 1 » З Рютте Порошенко домовився про координацію дій напередодні референдуму щодо асоціації України з ЄС
21:00
З Рютте Порошенко домовився про координацію дій напередодні референдуму щодо асоціації України з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, в ході якої сторони домовилися про взаємодію перед проведенням консультативного референдуму щодо підтримки Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованого у Нідерландах.

"Порошенко і Рютте скоординували кроки напередодні референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію", - написав прес-секретар голови української держави Святослав Цеголко в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в п'ятницю 1 квітня.

Як повідомляє прес-служба українського президента, Порошенко наголосив, що розраховує на ухвалення Європейським Союзом рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України вже під час головування Нідерландів в Раді ЄС.

Сторони також обговорили низку питань двосторонньої співпраці, зокрема в економічній та інвестиційній сферах, а також питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС проти РФ. Порошенко і Рютте закликали негайно звільнити з російської в'язниці українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко.

Пізніше Цеголко повідомив, що сторони також домовилися про подальші дії із розслідування аварії в 2014 році літака "Боїнг-777 Малазійських авіаліній, що виконував рейс МН-17.

"Україна і Нідерланди діятимуть спільно в рамках розслідування щодо збиття літака МН-17", - написав він.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року. Референдум в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбудеться 6 квітня і носить консультативний характер. Згідно з опитуванням громадської думки, кількість людей, готових проголосувати на референдумі в Нідерландах за асоціацію України з ЄС або проти, зараз майже однакова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Рютте в інтерв'ю Nieuwsuur висловив сподівання, що референдум в Нідерландах закінчиться з успіхом для української сторони. Згодом, вже в інтерв'ю місцевому виданню NU.nl прем'єр-міністр Нідерландів поділився протилежною думкою – він сказав, що Україна не повинна долучатися до Європейського Союзу (ЄС), аби не псувати відносини з Російською Федерацією: "Ми вважаємо, що Україна повинна мати хороші відносини і з Європою і з Росією. Це виключено, якщо вона перебуватиме в Європейському Союзі". При цьому він зазначив, що через анексію Криму та військову кампанію РФ на сході України в даний час цього не станеться.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

22 березня в Нідерланди агітувати прибули брати Клички.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: асоціація Україна, координація дій, Рютте, ЄС, референдум, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ