Чт, 2024-03-28, 18:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 19 » З сиру в супермаркетах зрізають цвіль, тухле м'ясо пускають на шашлик, а ковбасу натирають олією
11:54
З сиру в супермаркетах зрізають цвіль, тухле м'ясо пускають на шашлик, а ковбасу натирають олією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Хитрощів, на які йдуть нечесні власники торговельних мереж, безліч. М'ясо далеко не першої свіжості можна замаринувати і продавати як шашлик: через велику кількість оцту ніхто не відчує запаху. З сирів зрізують цвіль і знову виставляють на вітрину. Ковбасу, щоб додати їй свіжого вигляду, натирають олією. З несвіжих продуктів роблять і нарізки: сирні і м'ясні. Такі реалії роботи українських продуктових магазинів, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Торік я працювала в супермаркеті, в гастрономії. Багато надивилася такого, від чого волосся стає дибки, - поділилася киянка Тетяна, яка працювала в одному з супермаркетів. - Я більш ніколи не куплю нарізку на фасованій нібито нещодавно підкладці. Нарізаній ковбасі термін придатності - всього три доби, сиру - дві. А ми нарізану ковбасу перекладали, перефасовували, переробляли стікери, продовжуючи терміни часом на тиждень, поки вже не ставало видно, що товар несвіжий. І робили це, щоб нас не звільнили".

За словами продавців, є закономірність: що менший магазин, то частіше можна зустріти всілякі продуктові звірства.

Дрібні торгівці не гребують нічим: ні переклеюванням стікерів, ні використанням зіпсованих продуктів у кулінарії.

Жінка розповідає: "Пам'ятаю, мені привезли візок з великою партією ковбаси. І сказали, що є наказ начальства - перефасувати заново новим числом. Побачивши, коли "здохла" ця ковбаса, я була в шоці - термін придатності вийшов місяць тому! З важким серцем, нарізала, стала викладати на полицю, підходить молода пара, обговорює: "Давай дитині цієї візьмемо. Дорога. Напевно, смачна, з м'яса". Я просто підійшла і тихо сказала: "Цього не беріть". А коли уявила, що дитина могла отруїтися, вирішила звільнитися. І коли йшла, керівництво дало чітко зрозуміти: буду багато базікати, вони зроблять так, що мене в жодну торговельну мережу не візьмуть і зроблять моє життя пеклом".

У більшості випадків після закінчення терміну реалізації продукти відвантажують постачальнику. При цьому в договорі про постачання відразу враховується відсоток псування товару, за який власники магазинів не платять. Але також часто на задньому дворику супермаркетів можна побачити, як зниклі продукти кидають прямо в сміттєві баки.

Іноді супермаркети не чекають, коли товар цілком покриється цвіллю. Продукти, термін придатності яких закінчується через кілька днів, вилучають. І тут починають влаштовувати акції. Наприклад, продають своїм працівникам зі знижкою до 50%.

У деяких великих супермаркетах, таких як "Сільпо" і "Ашан", продукти з малим терміном реалізації продають з уцінкою. Деякі торговельні мережі та виробники укладають договори з притулками для тварин або організаціями, які містять сторожових псів, на постачання їм товарів, не придатних для людей.

Зазначимо, що в Україні зафіксували бум крадіжок у супермаркетах. Порівняно з минулими роками кількість крадіжок у 2012 році зросла у кілька разів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: ковбасу, супермаркетах, олією, тухле м'ясо пускають на шашлик
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ