Сб, 2024-04-20, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 15 » За інформацію про вбивство бізнесмена В'ячеслава Брагінського у Дніпропетровську дають 5 млн гривень
11:03
За інформацію про вбивство бізнесмена В'ячеслава Брагінського у Дніпропетровську дають 5 млн гривень
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Фондова компанія "Славутич-Капітал" готова виплатити винагороду в сумі 5 млн грн за інформацію про замовників і виконавців вбивства дніпропетровського бізнесмена В'ячеслава Брагінського.

Про це на прес-конференції заявив глава наглядової ради фондової компанії "Славутич-Капітал" Геннадій Корбан, передає УНІАН.

"Наша компанія оголошує винагороду в 5 мільйонів гривень усім громадянам або організаціям, які дадуть інформацію про замовників і виконавців вбивства", - сказав він.

Водночас Корбан зазначив, що він, партнери і друзі Брагінського проведуть своє, незалежне розслідування вбивства.

"Ми проводитимемо власне розслідування паралельно зі слідством. У нас є сьогодні деякі можливості, яких, напевно, не має офіційне слідство для отримання інсайдовської інформації", - заявив він.

"Ми зацікавлені в тому, щоб зловити вбивць і замовників. Але те, що стосується результатів цього розслідування, безумовно, ці результати буде передано в правоохоронні органи, оскільки вони можуть довести цю справу до логічного кінця і засудити злочинців", - підкреслив Корбан.

Також він пообіцяв, що будуть оприлюднені матеріали, які має у своєму розпорядженні компанія.

Відповідаючи питання щодо можливості залякування за допомогою вбивства Брагінського самого Корбана, він сказав: "Брагінський був легкодоступною жертвою. Як ви знаєте, в 2006 році на мене було теж здійснено зухвалий замах, і у мене є вже досвід в цих речах - хто не платить за безпеку, той за неї розплачується".

"В'ячеслав не хотів ходити з охороною і, вочевидь, став легкодоступною жертвою. Щодо мене, то я не виключаю варіант, що може таким чином "передають привіт" мені або моїм іншим партнерам, і готуються ще якісь акції. Але для цього у нас є слідчі органи", - вважає бізнесмен.

"Я сподіваюся, що вони спроможні запобігти цьому. Ну, а якщо навіть немає, то у нас є засоби захисту, ми вживаємо власні заходи безпеки", - сказав Корбан.

Як повідомлялося, 13 жовтня близько 9.00 в центрі Дніпропетровська на вул. Харківській пролунав вибух, в результаті якого загинув бізнесмен Брагінський, який проходив вздовж будинку під час вибуху. Прокуратура порушила кримінальну справу, попередня причина трагедії - вибуховий пристрій.

Слідство управління УМВС у Дніпропетровській області порушило кримінальну справу за п. 5 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство) Кримінального кодексу України.

14 жовтня, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що вбивство в Дніпропетровську Брагінського має замовлений характер.

Корбан висловив припущення, що замовником вбивства бізнесмена може бути екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко. За словами Корбана, активи в Дніпропетровську мають загальну вартість 100-200 млн дол за оцінками до кризи.

Замах на Корбана було здійснено 19 березня 2006 року в Дніпропетровську, коли було обстріляно автомобіль, в якому знаходилися бізнесмен і його охоронець. При цьому охоронця було поранено.

Апеляційний суд Дніпропетровської області 25 грудня 2006 року засудив до 14 років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, якого було визнано винним у замаху на вбивство Корбана.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1362 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ