Чт, 2024-03-28, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 7 » За "Свободу" голосували люди з вищою освітою, за УДАР - молодь, - національний екзит-пол
20:43
За "Свободу" голосували люди з вищою освітою, за УДАР - молодь, - національний екзит-пол
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
За Всеукраїнське об'єднання "Свобода" голосували переважно українці з високим рівнем освіти, за партію "УДАР Віталія Кличка" - молодь. Такі тенденції показали дані Національного екзит-полу.

Оприлюднивши на прес-конференції в середу в Києві результати екзит-полу в контексті розподілу електорату за соціально-демографічними ознаками, директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна підкреслила, що за освітою найвищий рівень у виборців "Свободи": 48% мають вищу освіту, 12,3% - повну середню й неповну середню освіту.

Виборці з вищою освітою також переважають і в електораті УДАРу - 38%, з загальною середньою освітою - 17%, з незакінченою середньою – 5% , повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В електораті Партії регіонів, як свідчать дані Національного екзит-полу, переважають виборці із середньою спеціальною освітою - 38%.

Дещо нижчий освітній рівень у виборців Комуністичної партії України: 38% з них мають середню спеціальну освіту, 26% - вищу.

Що стосується вікової структури електорату, то наймолодший електорат у партії "УДАР": 53% виборців - до 40 років; а найстарший - у КПУ: 67% тих, хто проголосував за комуністів, - це люди старші за 50 років.

Структура електорату "Свободи", "Батьківщини" та Партії регіонів, як показують дані Національного екзит-полу, за віковою ознакою схожі.

Щодо гендерної відмінності електорату, то серед виборців Партії регіонів найбільше жінок - 59%, чоловіків - 41%. Схожа ситуація з електоратом "Батьківщини" - 57,5% жінки і 42,5% чоловіки.

В електораті УДАРу переважно чоловіки (55%), жінок - 45%. Схожа ситуація в електораті ВО "Свобода": 54% - чоловіки, 46% - жінки.

За місцем проживання Національний екзит-пол показав тенденцію, що найбільше сільських жителів підтримують "Батьківщину" - 39%. В електораті Партії регіонів тільки 25% виборців проживають в обласних центрах, 35% - це жителі села. У структурі "Свободи" переважають жителі обласних центрів - 47,5% і найменше жителів села - 24%.

Крім того, згідно з даними екзит-полу, значна частина виборців (56%) були прихильниками тієї чи іншої партії, за яку вони згодом проголосували, ще до початку виборчої кампанії. Найбільше стабільного електорату у Партії регіонів (67%) і "Батьківщини" (64%).

Коментуючи дані екзит-полу, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко назвав тенденцію високої освіченості виборців "Свободи" "авторитарно-революційним синдромом ліберальної інтелігенції".

Разом з тим, на його думку, це ознака того, що у "Свободи" не буде стійкої підтримки - радикально налаштовані виборці делегували цієї партії своє право революційних змін.

Національний екзит-пол був проведений у день парламентських виборів, 28 жовтня. Його провів консорціум, до якого входять фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. Разумкова. Опитування виборців на виході з виборчих дільниць проводили КМІС і Центр Разумкова.

Сукупність екзит-полу - це виборці, які проголосували на виборчих дільницях (крім спеціальних дільниць). Було опитано 19,6 тис респондентів на 400 виборчих дільницях. Використовувалася методика таємного голосування.

Вибори, що пройшли в Україні, були гірші за попередні, але Європарламент має і надалі співпрацювати з країною. Такими були основні положення виступів депутатів Європарламенту, які прозвучали 6 листопада в Брюсселі в рамках засідання комітету з питань закордонних справ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1218 | Додав: adminA | Теги: екзит-пол, вищою освітою, свободу, за УДАР - молодь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ