Вт, 2024-04-23, 20:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 21 » За українських колег, яких жорстоко побили, заступилися міжнародні журналісти. ВІДЕО
10:07
За українських колег, яких жорстоко побили, заступилися міжнародні журналісти. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міжнародний комітет з захисту журналістів, штаб-квартира якого знаходиться у Нью-Йорку, засуджує побиття українських журналістів на мітингу 18 травня та критикує бездіяльність правоохоронних органів.

Про це повідомили у вівторок, 21 травня, у прес-службі відомства.

"Комітет захисту журналістів засуджує побиття журналістів та бездіяльність міліції, та закликає владу притягти до відповідальності згідно з законом як нападників, так і офіцерів", - йдеться в заяві.

Міжнародний комітет з захисту журналістів висловив глибоке обурення щодо інциденту, який стався у суботу, 18 травня, та   наголосили, що Україні бракує свободи слова та гідності у поводженні із пресою.

"Обурює те, що таке побиття відбулося напроти головної будівлі правоохоронних органів, а офіцери, які клялися захищати закон, стояли поруч", - закцентувала координатор програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

За її словами, це ницість, з якою треба боротися радикальними методами.

"Влада має продемонструвати, що закон застосовується до всіх, та провести рослідування цього прикрого інциденту, затримати нападників та притягнути довідповідальності посадових осіб за халатність", - додала вона.

Додамо, що депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що людина, яка напала на журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя на мітингу 18 травня, затримана і допитана.

Обурює те, що таке побиття відбулося напроти головної будівлі правоохоронних органів, а офіцери, які клялися захищати закон, стояли поруч

За її словами, інформація про те, що тільки два журналісти були без бейджів - неправда. "Коли відбулася сутичка з цими молодиками, поруч спокійно і мирно працювали ще кілька журналістів з фотокамерами. Їх не чіпали", - заявила депутат.

Також Бондаренко на необхідності створення парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування ситуації, коли нібито були побиті провокатори, які приїхали на мітинг опозиції на БТР з морквою.

"Ми виступили з ініціативою сьогодні на погоджувальній раді у парламенті, ми повинні завести тимчасову слідчу комісію в парламенті для того, щоб розібратися з тими людьми, які ображають журналістів і б'ють громадян, які в абсолютно мирній формі спробували "потролити" Яценюка", - додала вона.

Нагадаємо, 18 травня група невідомих людей напала на двох журналістів, які знімали їх бійку з мітингувальниками із ВО "Свободи". Подія набула широкого суспільного розголосу.

Сьогодні, 21 травня, Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, яка виникла під час мітингів 18 травня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: жорстоко побили, міжнародні журналісти, українські колеги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ