Чт, 2024-04-18, 19:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 29 » Заборонили в РФ показувати дітям мультфільм "Ну, постривай!" і планують "очистити" від лайок "Дом-2"
11:03
Заборонили в РФ показувати дітям мультфільм "Ну, постривай!" і планують "очистити" від лайок "Дом-2"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
У Росії мультиплікаційний серіал "Ну, постривай!" потрапив в категорію фільмів "18+". По телевізору його можна буде показувати не раніше 23 годин. Популярний мультфільм став "жертвою" закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров’ю та розвитку".

У Росії внесли зміни в закон "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку", згідно з яким мультиплікаційний серіал "Ну, постривай!" потрапив у категорію фільмів "18 +". З 1 вересня його можна буде показувати по телевізору не раніше 23 годин. Про це заявила керівник студії дитячих та юнацьких програм ВДТРК Тетяна Ціварева, передає "Голос России".

Вона зазначила, що з початку осені на телебаченні рекомендовано не демонструвати сцени насильства. "Про смерть у принципі говорити можна, але натуралістично показувати її не можна. Головне також, щоб не було ніяких жахливих, кривавих сцен", — пояснила Тетяна Ціварева. "Постільні сцени" теж опиняться за кадром. Показувати можна тепер тільки дружні поцілунки в щічку.

"Але найскладніше, мабуть, з лайливими словами, — зізнається Ціварева. - Ми такий порядок слів внутрішньо для себе визначили, але розуміємо, що будь-яке слово з певним акцентом може розцінюватися як нецензурна лайка". Словом, можна сказати, що телевізійники дійсно стали вразливі. Адже будь-яке слово можна трактувати як завгодно (і кому завгодно).

Не дуже зрозуміло й те, як маркувати класику. Наприклад, Гоголя, у творах якого є нецензурні вирази. З одного боку, це класика, яку діти проходять за шкільною програмою. З іншого боку, якщо ставити такі фільми в ефір, то це — явне порушення нового закону. "Поки, на свій страх і ризик, ми такі фільми в програмі залишаємо", — повідомила Ціварева.

Тим часом Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій у Росії (Роскомнагляд) ініціювала внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, щоб припинити використання нецензурної лайки в телеефірі, - в першу чергу, в таких програмах, як "Дом-2 ", "Канікули в Мексиці", "+100500 "і "Комеді Клаб".

"Чинним федеральним законом "Про державну мову РФ" не передбачена відповідальність ЗМІ за використання лексики, що не відповідає нормам російської мови як державної мови РФ. Заходи роз'яснювального характеру, як показує практика, малоефективні", - вважають в Роскомнагляді.

Там також звернули увагу на те, що "відповідно до положень Федерального закону "Про захист дітей від інформації" до шкідливої для дітей інформації віднесена нецензурна лайка, тексти і програми, що містять лайливі слова і вирази, віднесені до контенту, поширення якого серед дітей певних вікових категорій обмежили".

Разом з тим "обмеження на поширення зазначеної інформації серед дітей не означає прямої заборони ЗМІ використовувати ненормативну лексику в виданнях, а також телерадіопрограмах, не призначених для дитячої аудиторії".

"Роскомнагляд вважає, що інтенсивність використання в інформаційних продуктах ЗМІ ненормативної лексики вимагає більш серйозного ставлення з точки зору нормативного регулювання. Існуючі норми не мають профілактичного ефекту. Ситуацію можуть виправити внесення змін до Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення та введення адміністративних штрафів за використання ненормативної лексики в ЗМІ ", - вважають у відомстві.

Нагадаємо, 15 серпня стало відомо, що Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі перевірить чи несуть мультфільми "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемоним", "Сімпсони" загрозу дітям. Як повідомлялося раніше, комісія з моралі заборонили показувати в українських кінотеатрах фільми "Бруно" і "Пила 7".

А влада Венесуели заборонила показ мультиплікаційного серіалу "Сімпсони", заявивши, що він потенційно може погано впливати на дітей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: постривай!, мультфільм Ну, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ