Пт, 2024-04-19, 04:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Задля зменшення заторів у Києві на дорогах запровадять систему "зелена хвиля"
12:23
Задля зменшення заторів у Києві на дорогах запровадять систему "зелена хвиля"
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

На дорогах Києва з'явиться "зелена хвиля". Це нововведення, на думку транспортників, допоможе зменшити затори в столиці. Найближчими днями принцип "зеленої хвилі" буде протестований на вулиці Трутенка та бульварі Перова. У разі успішних результатів систему запустять на головних транспортних артеріях Києва, повідомляють "Вести".

"Зелена хвиля - це режим роботи світлофорів, за якого зелене світло горить по всій вулиці, тим самим дозволяючи автомобілям максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Швидкість руху в годину пік зростає на 30%. Також це дозволить зменшити викиди вихлопних газів. Адже основна їхня частина припадає на старт авто і рух на низьких оборотах", - розповів Богдан Аганін, заступник голови координаційної ради національного форуму з безпеки дорожнього руху.

За його словами, до кінця року система буде впроваджена за маршрутом так званого "малого кільця": на вул. Будівельників, проспектах Миру і Возз'єднання, мосту Патона, бульварі Дружби народів, Червонозоряному проспекті, Чоколівському бульварі, вул. Олени Теліги, Московському проспекті і Ватутіна.

На одну вулицю система коштує близько 45 тисяч гривень. Загальний бюджет системи - близько 5 млн грн.

Транспортний експерт Олександр Кава вважає, що "зелені хвилі - це те, що повинно працювати на всіх основних магістралях міста і коректуватися протягом доби в залежності від потоку. Якщо світлофори неправильно відрегульовані і не координують своєї діяльності, це часто призводить до зменшення пропускної здатності доріг. На Малому кільці є декілька проблемних зон, які виникають через світлофори і неправильну організацію руху. Наприклад, потік, який із Червонозоряного проспекту з'їжджає на Севастопольську площу, часто блокує проїзд по Червонозоряному проспекту, ускладнює проїзд із Червонозоряного в напрямку Чоколівського бульвару. Схожа проблема є на площі біля станції метро "Петрівка", де неправильна організація руху призводить до хаотичного руху транспорту та заторів. Плюс багато світлофорів необхідно обладнати кнопками виклику, щоб вмикати їх тільки в той момент, коли є пішоходи, які бажають переходити через проїжджу частину. Робота в автоматичному режимі таких світлофорів призводить до того, що десятки тисяч киян щодня втрачають багато зайвого часу".

Зазначимо, що для підвищення надійності роботи зелена хвиля, крім світлофорів, використовують спеціальні покажчики розрахункової і необхідної в даний момент швидкості руху транспортних засобів. "Зелена хвиля" застосовується в Москві, Алма-Аті, Санкт-Петербурзі, Парижі, Римі та інших містах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: дороги, Київ, зменшення заторів, система зелена хвиля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ