Сб, 2024-04-20, 14:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 12 » Заявила про рейдерське захоплення Нацкомісія зі стандартів української мови
09:58
Заявила про рейдерське захоплення Нацкомісія зі стандартів української мови
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

7 лютого пʼятеро членів комісії — Володимир Мозгунов, Наталія Мазур, Данута Мазурик, Олександр Мирончук та Юлія Чорнобров — вимагали скликати позачергове засідання. Голова комісії Арися Демська запропонувала провести його після належної підготовки, але її заступник Мозгунов нібито самовільно провів засідання, на якому вищезазначені особи схвалили призначення Мозгунова головою комісії, а Демську усунули.

“Перевищуючи свої повноваження, члени Комісії віддавали завідомо неправомірні накази щодо вчинення реєстраційних дій, виготовлення рішень Комісії та інші доручення працівникам апарату Комісії. Апогеєм цієї провокації стало сьогоднішнє засідання Комісії, яке мало відбутися відповідно до графіка. Засідання було зірвано, і 3 015 осіб не отримали свої сертифікати. Члени комісії — фігуранти подій цього тижня — уже практикували подібні дії на засіданні 18 січня”, — йдеться в заяві.

Через вищевикладене комісія звернулася до Кабінету міністрів із проханням провести службове розслідування, а також подала заяву до Генеральної прокуратури, Держбюро розслідувань та Нацполіції.

“Найбільш неприємним моментом у цій сумній історії про наругу над законністю є те, що Володимир Мозгунов публічно заявляв про причетність до цього міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Ми щиро сподіваємося, що це наклеп і провокація проти міністра”, — зазначили в комісії.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що наразі робота Нацкомісії паралізована: “Частина членів висловили недовіру голові мовної інституції Орисі Демській, тож для її роботи не вистачає кворуму. Понад три тисячі людей, які складали іспит, стали заручниками ситуації та не можуть отримати сертифікати”.

За словами омбудсмена, це може призвести до колапсу системи й негативно позначитися на реалізації державної мовної політики. Кремінь звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, щоб той невідкладно у межах компетенції вжив заходів для відновлення роботи Комісії.

Зауважимо, Нацкомісія зі стандартів державної мови ㅡ орган, який займається іспитом на рівень володіння державною мовою, зокрема для держпосадовців і тих, хто хоче отримати українське громадянство, та видає відповідні сертифікати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 324 | Додав: adminA | Теги: рейдерське захоплення, Нацкомісія зі стандартів українсько
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ