Сб, 2024-04-20, 16:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 20 » Заходу несила терпіти корупцію в Україні і що СБУ всюди пхає свого носа
16:05
Заходу несила терпіти корупцію в Україні і що СБУ всюди пхає свого носа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


   У французького бізнесу зберігся інтерес до України, проте "у них вже майже не залишилося сил терпіти корупцію". Про це заявив посол Франції в Україні Жак Фора в інтерв'ю журналу "Профиль".

"Коли криза дуже сильно ударила по багатьом країнам світу, жодна французька компанія, що заявляла про свій інтерес до України, не змінила своїх намірів щодо розвитку діяльності на вашому ринку", - зазначив посол.

"Проте, підкреслюючи свій інтерес, що зберігається до України, французькі бізнесмени кажуть, що у них вже майже не лишилося сил терпіти корупцію", - заявив Фора.

"У мене, як представника французького уряду в Україні, вже було декілька приводів письмово звернутися до вашої влади, наводячи конкретні, неприпустимі, на наш погляд, приклади дій представників судового апарату. Вони ухвалювали рішення, що мали згубний характер для бізнесу тих або інших французьких компаній в Україні", - заявив посол.

Що стосується євроінтеграції, то посол зазначив: "Ми неодноразово доводили до відома представників української влади - і мені здається, цей месседж був сприйнятий, - що вони вільні у виборі зовнішньополітичних орієнтацій країни".

"Проте проведення переговорів про зону вільної торгівлі з ЄС і одночасно про будь-яку подібність митного союзу з РФ, Бєларуссю і Казахстаном - процеси несумісні", - заявив Фора.

Зазначимо, що середня сума хабара в Україні сягнула майже 24 тисячі гривень. А загальна сума задокументованих хабарів перевищила 27,7 млн грн.

Дипломат вважає, що присутність СБУ у всіх сферах життя аномальна

Посол Франції в Україні Жак Фора закликає владу України дотримуватися засадничих свобод у політичному житті та роботі ЗМІ.

"Серед очікувань від України - моменти, що стосуються функціонування механізмів правової держави, дотримання засадничих свобод і прав людини, реального плюралізму в політичному житті і роботі ЗМІ. ...Наше щире бажання, щоб у жодному випадку не було відходу назад. З жалем можу зазначити, що є певні свідчення не зовсім позитивного розвитку ситуації в даних сферах", - заявив посол.

"Зокрема, можна вказати на певні спроби нехтувати правилами, що визначають участь тих або інших сил у політичному житті країни. На мій погляд, немає життєвої потреби змінювати текст законів перед кожною виборчою кампанією", - сказав Фора.

Зазначимо, що раніше в меморандумі, підготовленому Міжнародним республіканським інститутом та Національним демократичним інститутом (обидва – США) також йшлося про те, що нова редакція закону про вибори обмежує право участі політичних партій у виборах.

"Закон містить численні технічні помилки та плутанину процедур", - зазначається в документі. Зокрема, експерти розкретикували норму закону, яка дозволяє партіям брати участь у виборах лише за умови, що партійні осередки зареєстровані за рік до виборів.

Закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів" парламент ухвалив 10 липня.

"На мій погляд, не зовсім доречно змішування ролей деякими представниками державної влади. Зокрема, я маю на увазі СБУ, яка, на мій погляд, зараз присутня практично у всіх сферах життя країни. Ця тенденція аномальна і викликає серйозну стурбованість", - зазначив посол.

Варто зазначити, що про тиск СБУ неодноразово заявляли і українські канали. Однією із ознак втручання СБУ у діяльність ЗМІ називають те, що в червні Окружний адмінсуд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", яка оскаржувала рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про виділення ТВі та "5 каналу" частот на мовлення. Власником групи каналів "Інтер" є голова СБУ Валерій Хорошковський. Керівники телеканалу заявляли про те, що за ними стежать співробітники СБУ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1230 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ