Пт, 2024-03-29, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 19 » Закон, який дозволяє розвідслужбам проводити спецоперації на окупованих територіях, Рада ухвалила. ВІДЕО
20:03
Закон, який дозволяє розвідслужбам проводити спецоперації на окупованих територіях, Рада ухвалила. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо розвідувальних органів України (№2383).

За це рішення у четвер 19 березня проголосували 258 народних депутатів із 311, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський, цей законопроект дає "нашим розвідслужбам право фактично проводити спецоперації на окупованих територіях", передає УНІАН.

Законопроект, як зазначається у пояснювальній записці, розроблено для нормативно-правового врегулювання питання застосування органами військового управління розвідки та військовими частинами розвідки Збройних сил України технічних засобів розвідки та спеціальних технічних засобів, надання права вищезазначеним органам виступати замовниками виготовлення технічних засобів розвідки і спеціальних технічних засобів та визначення особливостей боротьби з міжнародними терористичними та іншими злочинними організаціями.

Так, у статті 8 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" встановлюється, що виключно з метою отримання розвідувальної інформації для забезпечення зовнішньої безпеки України зазначені заходи можуть здійснюватися лише за ухвалою слідчого судді без розголошення третій стороні, а заходи, що не потребують дозволу слідчого судді, – без повідомлення прокурора. Строк дії ухвали слідчого судді про дозвіл на проведення такого заходу не може перевищувати 6 місяців.

У Законі України "Про розвідувальні органи України" встановлюється, що розвідувальний орган Міністерства оборони України може залучати органи військового управління розвідки та військові частини розвідки ЗСУ в порядку, визначеному президентом України, до заходів добування розвідувальної інформації з метою підготовки і застосування ЗСУ для оборони держави та боротьби з тероризмом.

Під час добування розвідувальної інформації органи військового управління розвідки та військові частини розвідки ЗСУ застосовують технічні засоби розвідки, а в особливий період і під час залучення до боротьби з тероризмом – спеціальні технічні засоби.

Встановлюється також, що серед прав розвідувальних органів України - виступати замовниками науково-дослідних, дослідно-конструкторських та інших робіт у галузі розроблення і виготовлення технічних засобів розвідки і спеціальних технічних засобів, необхідних для здійснення розвідувальної діяльності, створювати, закуповувати і застосовувати технічні засоби розвідки та спеціальні технічні засоби в порядку, визначеному законодавством; проникати в міжнародні терористичні, злочинні групи чи організації, а також організації, що здійснюють підривну діяльність проти України, з метою попередження чи припинення їхньої протиправної діяльності та встановлення осіб, які їм сприяють.

У статті 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" серед обов’язків громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації визначається з’являтися за викликом до військових комісаріатів (військовозобов’язані Служби безпеки України – за викликом Центрального управління або регіонального органу СБУ, військовозобов’язані Служби зовнішньої розвідки України – за викликом Служби зовнішньої розвідки України) для постановки на військовий облік та визначення призначення на воєнний час.

Під час мобілізації громадяни, які підлягають призову на військову службу (крім тих, що проходять службу у військовому резерві), зобов’язані з’явитися на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних посвідченнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів (військовозобов’язані СБУ – керівників органів, де вони перебувають на військовому обліку, військовозобов’язані Служби зовнішньої розвідки України – за викликом Служби зовнішньої розвідки України).

Призов громадян на військову службу (крім тих, що проходять службу у військовому резерві) під час мобілізації або залучення їх для використання як працівників ЗСУ, інших військових формувань здійснюють місцеві органи виконавчої влади через військові комісаріати (військовозобов’язаних СБУ – Центральне управління або регіональні органи СБУ, військовозобов’язаних Служби зовнішньої розвідки України – Служба зовнішньої розвідки України).

У Законі України "Про військовий обов’язок і військову службу" встановлюється, що функціонування системи військового обліку забезпечується органами Міноборони, Міністерства внутрішніх справ України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, правоохоронними органами спеціального призначення, міністерствами та центральними органами виконавчої влади, місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

Передбачено також, що ведення персонально-якісного обліку військовозобов’язаних Служби зовнішньої розвідки України покладається на відповідні підрозділи Служби зовнішньої розвідки України.

Взяття на військовий облік військовозобов’язаних СБУ, Служби зовнішньої розвідки України здійснюється з урахуванням особливостей, визначених законами України "Про Службу безпеки України" і "Про Службу зовнішньої розвідки України".

Закон України "Про Службу зовнішньої розвідки України" доповнюється статтею 7-1 "Зарахування у запас Служби зовнішньої розвідки України або Збройних Сил України". Згідно з нею, військовослужбовці Служби зовнішньої розвідки України, які вислужили встановлені строки військової служби і звільнені з військової служби у Службі зовнішньої розвідки України, зараховуються у запас Служби зовнішньої розвідки України або ЗСУ у порядку, визначеному Законом України "Про військовий обов’язок і військову службу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Рада ухвалила. ВІДЕО, закон, окупованих територіях, розвідслужбамспецоперації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ