Пт, 2024-03-29, 11:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Закон, який визначає 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації території України, президент підписав
19:48
Закон, який визначає 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації території України, президент підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який визначає 20 лютого 2014 року як дату початку тимчасової окупації території України.

Як повідомили у середу 7 жовтня у прес-службі президента, закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації" від 15 вересня №685-VIII встановлює, що датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року.

Законом вносяться зміни до законів "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" з метою уточнення дати початку тимчасової окупації, усунення колізій та розбіжностей з цього приводу та узгодження з нормами міжнародного права з метою захисту прав держави, громадян і юридичних осіб.

Також вносяться зміни, які передбачають незастосування фінансових та штрафних санкцій за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому розпочалася тимчасова окупація на платників податків, які станом на початок тимчасової окупації мали місцеперебування на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Ухвалення закону сприятиме удосконаленню захисту прав та свобод громадян, прав держави та юридичних осіб, зазначають у прес-службі голови держави.

Як повідомлялося, за цей закон 15 вересня проголосували 239 народних депутатів. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та втрачає чинність з моменту повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України за умови попереднього і повного відшкодування збитків, завданих внаслідок такої тимчасової окупації, у тому числі моральних збитків примусово переміщених осіб або після прийняття ВР рішення про визнання цього закону таким, що втратив чинність.

У законі "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" виключається, зокрема положення щодо того, що початком тимчасової окупації території АРК і Севастополя вважається дата набрання чинності Резолюцією №68/262 сесії Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року про підтримку територіальної цілісності України.

Також вилучається положення, згідно з яким завершенням тимчасової окупації території Криму і Севастополя вважається дата, з якої втрачає чинність Резолюція №68/262 сесії Генасамблеї ООН або пункт 6 зазначеної резолюції, який закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані заклади не визнавати жодної зміни статусу Криму або Севастополя.

Встановлюється, що під час тимчасової окупації справляння податків і зборів, єдиного соціального внеску та застосування реєстраторів розрахункових операцій стосовно території ВЕЗ "Крим" діють з урахуванням того, що до платників податків, які станом на початок тимчасової окупації мали місцеперебування на території Криму і Севастополя, не застосовуються, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому розпочалася тимчасова окупація, фінансові та штрафні санкції за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: 20 лютого 2014 р, Україна, закон, тимчасова окупація, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ