Пт, 2024-04-26, 00:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 16 » Законопроект про електронні держзакупівлі Порошенко готовий подати: "Процедури в паперовому вигляді є джерелом неефективності та корупції"
12:30
Законопроект про електронні держзакупівлі Порошенко готовий подати: "Процедури в паперовому вигляді є джерелом неефективності та корупції"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявляє, що процедура державних закупівель має стати прозорою та ефективною.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав 15 травня 2015 року ввечері на засіданні Національної ради реформ, на якому обговорювались кроки з реформування системи державних закупівель та подальшого запровадження електронної системи торгів, а також реформування фінансового сектора.

"Процедура державних закупівель має стати прозорою та ефективною", - заявив глава держави і наголосив на необхідності рішучих та невідкладних кроків, адже сфера державних закупівель донедавна була однією з найбільш корумпованих у державі.

Порошенко відзначив недостатню прозорість та брак реальної конкуренції, а також надмірну кількість паперів, які доводиться складати учасникам закупівель. "Коли кожна тендерна процедура, а це десь 25 тисяч тендерних комітетів щороку, матеріалізується в сотні аркушів різноманітних документів, там не те що громадськість не розбереться, там чорт ногу зламає", - сказав президент.

"Процедури в паперовому вигляді є джерелом неефективності та корупції. Запровадження електронних закупівель є дуже простий, ефективний і зрозумілий крок з подолання корупції", - наголосив він.

За словами Порошенка, що за підсумками обговорення цього питання він готовий подати на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект про електронні закупівлі.

Як сказав президент, при реформуванні системи державних закупівель "не варто винаходити велосипед" - існують директиви Європейського Союзу, Угода про асоціацію з ЄС, інструкції Світового банку, є принципи і правила Європейського банку реконструкції та розвитку, антикорупційні стандарти. "Нам треба якнайскоріше, до кінця поточного року, пройти процедуру приєднання до Угоди про урядові закупівлі та долучитись до 43 країн, які вже працюють за нею. Це буде нашим сигналом, що Україна вже здійснила конкретні антикорупційні кроки", - зазначив Порошенко.

З метою зміцнення обороноздатності держави в особливий період 9 квітня Верховна Рада спростила процедуру державних закупівель для провадження робіт (товарів, послуг) з будівництва інженерних споруд.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: електронні держзакупівлі, законопроект, неефективності та корупції, паперовому вигляді, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ