Пт, 2024-03-29, 11:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 9 » Законопроект про створення дорожнього фонду для фінансування ремонту доріг Рада ухвалила в першому читанні
13:11
Законопроект про створення дорожнього фонду для фінансування ремонту доріг Рада ухвалила в першому читанні
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про створення державного дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг країни.

За ухвалення законопроекту №4014а про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі в першому читанні проголосували 286 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

Представляючи законопроект на засіданні Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич зазначив, що ухвалення цього документа дозволить збільшити фінансування доріг, понад 90% із яких потребують проведення капітального ремонту або реконструкції, шляхом створення спеціального фонду з цільовим використанням його коштів, з яких 35% підуть місцевим органам влади, понад 60% - на дороги державного значення.

"35% у вигляді субвенції будуть спрямовуватися з дорожнього фонду в місцеві органи влади, які самі зможуть визначати на місцях, які саме дороги в першу чергу потрібно ремонтувати", - зазначив Дубневич.

Окрім того, на засідання парламенту депутати ухвалили в першому читанні супутній законопроект №4015а про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі.

Також парламентарії ухвалили рішення підготувати дані законопроекти до другого читання за скороченою процедурою.

Як повідомлялося, 29 березня Верховна Рада через недостатню кількість голосів депутатів відхилила законопроект про створення дорожнього фонду, який має наповнюватися за рахунок збору акцизу від ввезення нафтопродуктів до країни, плати за проїзд автодорогами перевантажених транспортних засобів та інших платежів.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж у 60 млрд грн. Цього року на ремонт та будівництво автошляхів було виділено близько 19 млрд грн.

За розрахунками уряду, обсяг фінансування дорожнього фонду в 2017 році становитиме не менш як 14 млрд грн без урахування коштів міжнародних фінансових організацій. В цілому, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, уряд планує у 2017 році виділити на ремонт і будівництво доріг в Україні 30-40 млрд грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: рада, Ремонт доріг, законопроект, створення дорожнього фонду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ