Пт, 2024-04-19, 14:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 25 » Запевнили, що розглядають запит про передачу Україні Карпюка і Клиха, у російському Мін'юсті
08:45
Запевнили, що розглядають запит про передачу Україні Карпюка і Клиха, у російському Мін'юсті
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Питання передачі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха Україні будуть вирішені відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб і КПК РФ.

Про це у п'ятницю 24 червня повідомили в прес-службі Міністерства юстиції РФ, передає російський "Интерфакс".

"Питання передачі засуджених між Росією і Україною вирішуються на підставі положень Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації", - повідомив співробітник прес-служби.

Він зазначив, що "запити Мін'юсту України про надання на підставі статті 6 Конвенції документів, необхідних для розгляду питання передачі Клиха і Карпюка в Україну для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі, розглядаються".

Як повідомлялося, перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова 23 червня заявила, що Міністерство юстиції України спрямувало в Російську Федерацію запит на видачу утримуваного в РФ громадянина України Станіслава Клиха. Щодо видачі засудженого разом з ним українця Миколи Карпюка, то відповідь росіян на запит української сторони про його видачу, за словами Севостьянової, наразі відсутня

Вона наголосила, що набагато більше часу займає процедура повернення для виконання покарання, а не обміну. Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи стосується це тільки Карпюка або Клиха теж, вона сказала: "Так, теж".

Перед цим Докка Іцлаєв, адвокат Карпюка, анонсував три варіанти розвитку подій щодо Карпюка та Клиха. "Перший сценарій: той, який був із Савченко, - помилування та обмін. Другий сценарій - передача по лінії Міністерства юстиції, суд визнає дійсним російський вирок і людина передається для відбування покарання в Україні. І третій варіант - це продовження тих юридичних процедур у Росії та потім уже звернення у Європейський суд", - розповів він.

За версією російського слідства, Клих і Карп'юк були членами організації "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА-УНСО) й наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Республіки Ічкерія. За даними слідства, вони брали участь у боях з російськими військами в Грозному, зокрема у боях в районі площі "Минутка" та біля президентського палацу.

У вироку стверджується, що з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 року ці двоє українців "убили 30 російських військовослужбовців та здійснювали замах на життя ще 15 вояків".

При цьому Клиха затримали, коли він перебував на території Росії.

26 травня Верховний суд Чечні засудив Клиха до 20 років ув'язнення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: запит про передачу Україні Карпюка , російський Мін'юст
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ