Чт, 2024-04-18, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 1 » Заради "політичного закінчення" війни в Афганістані Білий дім Обами розгорнув нову стратегію
12:45
Заради "політичного закінчення" війни в Афганістані Білий дім Обами розгорнув нову стратегію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Адміністрація Барака Обами розпочала реалізацію оновленої стратегії США в Афганістані, згідно з якою американці будуть безпосередньо вести діалог з талібами. Білий дім сподівається на те, що стратегію підтримають у регіоні, щоб добитися "політичного закінчення" війни в Афганістані, передає РИА "Новости" з посиланням на Washington Post.

Елементи цієї стратегії включають посилення військового тиску на проталібське угрупування Хаккані, що діє в гірській місцевості по обидва боки пакистансько-афганського кордону, водночас, щоб "тримати двері відчиненими" для прямого діалогу з ними.

Важливу роль в переговорах відводять Пакистану, де базуються проталібські угрупування, щоб допомогти їм сісти за стіл переговорів, за яким місце також займуть представники афганського уряду.

До недавнього часу адміністрація Обами наполягала на тому, що предметні переговори повинні проводитися лише між урядом Карзая і бойовиками, за сприяння США і підтримки Пакистану.

Нова стратегія, за словами офіційних осіб, на які посилається видання, визнає, що переговори будуть більш успішними за прямої участі всіх чотирьох сторін і призведуть до "видимих заходів будівництва довіри", включаючи припинення вогню на місцях і обговорення майбутнього Афганістану між різними групами в цій країні.

"Стратегія також передбачає більш енергійні зусилля, спрямовані на те, щоб умовити конфліктуючих з Афганістаном сусідів підтримати політичне рішення і внести вклад у стійкий економічний розвиток", - пише газета.

20 жовтня Кабул відвідала держсекретар США Хілларі Клінтон, яка, як повідомляли ЗМІ, намагалася переконати президента Афганістану Хаміда Карзая в необхідності продовжити переговори про укладення миру з талібами.

Зазначимо, в 2010 році експерти підрахували, що витрати США на військові операції в Афганістані та Іраку перевищили 1 трлн дол.

Нагадаємо, за підсумками саміту НАТО в Лісабоні, що відбувся в листопаді 2010 року, було вирішено, що афганська влада повністю перебере на себе контроль за безпекою в своїй країні до 2014 року, а військовий контингент США до цього часу залишить Афганістан.

У червні Барак Обама у зверненні до нації заявив, що США мають намір вивести з Афганістану цього року 10 тисяч військовослужбовців. До літа 2012 року з Афганістану планується вивести 33 000 військовослужбовців США, а до 2014 року процес виведення військ буде завершено.

Незважаючи на це, командувач міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) американський генерал Джон Аллен заявив, що військовослужбовці США залишаться в Афганістані і після 2014 року, незважаючи на чинні домовленості.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 792 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ