Сб, 2024-04-20, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 22 » «Зараз йдуть переговори на вищому політичному рівні, ми чекаємо їхнього рішення» - Тенюх
22:19
«Зараз йдуть переговори на вищому політичному рівні, ми чекаємо їхнього рішення» - Тенюх
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Не перший тиждень Крим перебуває у «підвішеному стані»: політичне керівництво тягне час, а Міністерство Оборони посилається на Верховну Раду і бездіяльність Олександра Турчинова.

Тим часом, ситуація залишається складною.  Військові  в Криму просять нарешті визначитися і дати наказ. Із вимогою виведення українських військ з півострова зібралися мітингувальники під стінами Генштабу оборони. Ініціював акцію київський активіст Ігор Луценко.

Людей близько сотні, частина тримає плакати із вимогами дати чіткий наказ, вивести війська з півострова та перестати «грати в ігри Тимошенко».  Активісти обурені, що вже енний день поспіль політичне керівництво на чолі із Олександром Турчиновим не може ухвалити конкретного рішення щодо дій в Криму. Говорили до першого вбитого—вже є  і не один. Продуктів в Донузлаві лишається максимум на 10 днів. Та і який стимул військовим триматися, якщо їх просто ігнорують?

На вимоги громади вийшов в.о. обов’язки міністра оборони Ігор Тенюх. За його словами, головною перепоною для рішучих дій є те, що Верховна рада не ухвалює відповідне рішення. Тенюх посилається на Верховного Головнокомандуючого Збройних Сил, яким за логікою мав би бути Турчинов, але присяги останній не приймав.

Також під наглядом активістів, Тенюх зателефонував до капітана захопленого в Криму корабля і перше, що сказав: «Як ви могли допустити, що ваш корабель захопили». Таку репліку громада зустріла вигуками: «Ганьба!» Після цього він пообіцяв безперешкодно перевезти військових до Києва у разі потреби і повторив, що чекає  на рішення Верховної Ради.

«А наші хлопці мають стояти і тримати там оборону, немов гарматне м’ясо?»-- запитала одна з активісток.  На це Тенюх відповів знервовано, пояснивши, що все залежить від відповідного рішення політичного керівництва, і він як військовий без нього діяти не може.

Ігор Луценко, який був організатором акції, активної участі у обговоренні не брав. Спілкувався з окремими активістами у стороні.

Громадськість була обурена реакцією в.о.міністра і вимагала дати чітку відповідь: коли будуть виведені українські військові з Криму і що буде з їхніми родинами та майном? Але відповіді не дочекалися. Тенюх зайшов назад на територію Генштабу.

Через деякий час він знервовано закурив, пояснюючи, щось речнику міністерства. До людей в.о. міністра більше не вийшов.

Громадяни більше не є пасивними, вони вимагають звітності від нової влади, і все більше чиновників розуміють:  з людьми краще говорити відкрито. Але ж це геть не значить перекладати відповідальність.

Тим не менш, питання подальшої долі військових та морпіхів  на півострові лишається відкритим. Наступним кроком  мітингувальники пообіцяли розмову із Турчиновим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: вищому політичному рівні, Рішення, пеговори, Тенюх
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ