Пт, 2024-04-19, 23:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 11 » Заступник Табачника нагрубіянив журналістам, які цікавились незалежними виборами ректора ДонНУ
15:10
Заступник Табачника нагрубіянив журналістам, які цікавились незалежними виборами ректора ДонНУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник міністра освіти і науки Євген Сулима нагрубіянив донецьким журналістам, які попросили чиновника прокоментувати підсумки виборів претендента на посаду ректора Донецького національного університету.

У п'ятницю, 10 грудня, конференція трудового колективу вузу таємним голосуванням вирішила рекомендувати міністерству призначити ректором завідувача кафедри економічної кібернетики Юрія Лисенка.

При цьому виконуючий обов'язки ректора Петро Єгоров (призначений у вересні 2010 року міністром освіти Дмитром Табачником) при голосуванні посів лише друге місце.

Коли представники ЗМІ попросили заступника Табачника прокоментувати прийняте колективом рішення, Сулима відповів: «Що це ви мені тут команди даєте? Навчіться розмовляти!», після чого розвернувся і пішов, повідомляє "Українська Правда".

2 серпня цього року профспілкові комітети працівників і студентів ДонНУ звернулися з листом до президента й прем'єр-міністра Віктора Януковича і Миколи Азарова, в якому просили "вимагати від Табачника оголосити конкурс на заміщення посади ректора ДонНУ".

5 серпня до цього звернення приєдналися заслужені працівника науки та техніки України, заслужені працівники освіти України, лауреати державної премії, почесні професори Донецького національного університету й громадськість області. Не отримавши жодної відповіді, 6 вересня вони звернулися з цими заявами повторно.

Викладачі ДонНУ висловили незадоволеність тим, що й сьогодні Сулима не повідомив активу університету, коли буде оголошено конкурс із виборів ректора.

Водночас у ректораті Донецького національного університету офіційно коментувати сьогоднішній візит Сулими категорично відмовилися. "Ніякої інформації ми вам не дамо", - сказали в ректораті.

Як ми повідомляли, 29 липня 2010 року міністр науки та освіти Табачник, не отримавши від ректора Донецького національного університету, академіка НАН України, Героя України Шевченка добровільної згоди на звільнення з посади, звільнив його своїм наказом.

У підписаному наказі мотивацією для зняття ректора з посади став факт закінчення терміну контракту.

Після звільнення ректора на території Донецького Національного університету відновлено незаконне будівництво. Із 18 серпня 2010 року ТОВ "Альфа-спорт" відновило будівельні роботи на земельній ділянці, яка знаходиться в постійному користуванні Донецького Національного університету між гуртожитками №2 і №3 по вул. Люксембург.

У ректораті університету підтвердили, що на сьогодні ТОВ "Альфа-спорт" не має ніяких документів на проведення будівельних робіт за цією адресою, оскільки всі численні суди з оскарженням були виграні ДонНУ і Донецьким міськвиконкомом.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ