Чт, 2024-04-25, 08:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 17 » Збройний скандал у США: Екс-керівників охоронної фірми Blackwater звинуватили в незаконному обороті зброї
10:51
Збройний скандал у США: Екс-керівників охоронної фірми Blackwater звинуватили в незаконному обороті зброї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
$IMAGE1$

Колишньому президенту американської приватної охоронної фірми Blackwater Worldwide, а також ще чотирьом екс-співробітникам компанії пред'явлені звинувачення в порушенні федерального законодавства про зберігання зброї, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Гері Джексон, який залишив посаду президента фірми в минулому році, звинувачується в змові з метою порушення законів про зброю, дачі неправдивих показань і зберіганні незареєстрованої вогнепальної зброї. Він заперечує зловживання.

Також звинувачення пред'явлені колишньому юрисконсульту Ендрю Хауеллу, колишньому виконавчому віце-президенту Blackwater Біллу Метьюсу, колишньому віце-президентові із закупівель Ані Банді і колишньому менеджерові зброї Рональду Слезаку

Частково справа стала наслідком обшуку в штаб-квартирі компанії в Північній Кароліні, проведеного у 2008 році. Федеральні агенти тоді виявили 22 одиниці вогнепальної зброї, у тому числі 17 автоматів АК-47.

У 2009 році Blackwater змінила назву на Xe Services. Колишнє ім'я з 2007 року асоціювалося з трагічним інцидентом у Багдаді: співробітники Blackwater, які охороняли американських дипломатів, відкрили вогонь і вбили 17 іракських мирних жителів.

Цей інцидент обурив уряд Іраку і призвів до суду над кількома охоронцями в США. Однак суддя відхилив справу, визнавши, що докази їх вини були отримані з порушенням закону.

Звинувачення у зловживаннях при купівлі зброї

За новими даними співробітники Blackwater звинувачуються у зловживаннях при купівлі зброї.

За американськими законами, компанії, подібні Blackwater, мають право зберігати не більше двох одиниць вогнепальної зброї певних типів, у тому числі автоматичної.

Але в 2005 році компанія домовилася з департаментом шерифа графства Кемден, де знаходиться штаб-квартира Blackwater, щоб закупити автомати від імені шерифа, а зберігати їх на своїй території в Мойоці, стверджують прокурори.

Коли в 2008 році федеральні агенти знайшли в Мойоці 17 автоматів Калашникова румунського виробництва, шериф Тоні Перрі сказав, що його поліцейські використовували їх тільки для навчальних стрільб.

Джексон стверджував, що зброя, яка належить поліції, зберігалося в його компанії з "професійної ввічливості".

Ще одне звинувачення стосується подарунка королю Йорданії Абдаллі: сподіваючись виграти вигідне замовлення на будівництво та експлуатацію навчального центру, співробітники Blackwater подарували йому п'ять одиниць вогнепальної зброї.

Потім вони зрозуміли, що не можуть належним чином оформити списання цієї зброї, і сфальсифікували чотири федеральних документа, "щоб подати зброю як куплену приватними особами", йдеться у справі.

Гері Джексон - колишній боєць спецпідрозділу "морські котики" військово-морських сил США. Його адвокат Кеннет Белл заявив, що екс-президент Blackwater "захищатиме себе так само, як він захищав цю країну, в судовій системі, яку він називає найвеличнішою в світі".

Офіційний представник Xe Марк Коралло заявив, що компанія повністю співпрацює з федеральним розслідуванням, а від більш докладних коментарів відмовився.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1119 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ