Сб, 2024-05-04, 21:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Липень » 12 » Зеленський на саміті й на мітингу
10:53
Зеленський на саміті й на мітингу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вдень з’явилася інформація про те, що Зеленський прибув до Вільнюса і, навіть, що має виступити з промовою, однак за двадцять хвилин до початку виступ неочікувано скасували за ініціативою Києва. Замість цього президент поїхав на мітинг на підтримку інтеграції України, який відбувся в столиці Литви.

Зеленський подякував за допомогу Україні та заявив, що хотів побачити НАТО сильним та рішучим. Він також привіз до Вільнюса прапор, який був у наших воїнів під Бахмутом, на якому написано «Ніколи знову». Зеленський зазначив, що йдеться про недопущення злочинів росії щодо народів, які вона раніше поневолила. Прапор підняли в центрі литовської столиці.

Допомога Україні

Ще до початку основних офіційних заходів з’явилася інформація про серйозну підтримку, яка надійде від союзників. Норвегія повідомила, що збільшила фонд допомоги Україні до майже 1 млрд доларів. Кошти підуть як на військову, так і на матеріальну підтримку.

Берлін заявив про надання пакета допомоги, орієнтовно на 600 млн євро. Йдеться про дві пускові установки Patriot, 25 танків Leopard 1 A5, 40 бронемашин піхоти Marder, та 20 тисяч артилерійських боєприпасів.

Франція оголосила про передачу 50 крилатих ракет великої дальності SCALP. Це французька назва спільної французько-британської ракети «Storm Shadow». Пізніше дипломати уточнили, що частину із цього озброєння вже передано.

Анджей Дуда, президент Польщі, заявив, що після припинення вогню міжнародне співтовариство може надіслати в Україну миротворчий контингент. За його словами, польська армія готова брати участь у такій акції, аби гарантувати мир.
Інші важливі заяви та рішення

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що слід переглянути попередні домовленості з росією, адже кремль переступив через них. Він закликав розмістити військові бази НАТО на кордонах із росією.

Президент Чехії Петер Павел заявив, що Україна має показати результат на фронті до кінця року, оскільки після цього, за його словами, будуть переговори з росією. Свою позицію він обґрунтовував тим, що бажання союзників озброювати Україну знижується, тому «вікно можливостей» може зачинитися.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що утворено «коаліцію F-16». За його словами, до неї мають увійти 11 країн. Лідерство в цьому процесі мають узяти на себе Данія та Нідерланди.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 182 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ