Ср, 2024-04-24, 02:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 26 » Журналісти плавали у заповідній зоні без документів на човен, тому їх затримали біля Януковича
21:06
Журналісти плавали у заповідній зоні без документів на човен, тому їх затримали біля Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
IMAGE1-left$

Знімальну групу телеканалу ТВі затримано в акваторії Дніпровсько-Тетерівського лісництва через порушення правил керування моторними плавзасобами та відсутність документів на них. Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Київській області.

Там зазначили, що гумовий човен із мотором було затримано у п'ятницю у місці, яке є заповідною зоною, близько 13:00 під час відпрацювання водної акваторії працівниками водної міліції та бійцями спецпідрозділу "Беркут".

За даними главку міліції Київщини, у гумовому човні перебували 3 особи, які відрекомендувалися представниками телеканалу і пред'явили відповідні документи та редакційне завдання, передає УНІАН.

Однак на прохання надати документи на човен та дозвільні документи на керування ним, оскільки плавзасіб оснащений двигуном, журналісти зробити цього не змогли, через що човен відбуксували до берега для складання адміністративного протоколу про порушення.

У міліції наголосили, що жодних претензій у правоохоронців до виконання журналістами службового завдання немає, є лише претензії щодо відсутності відповідних документів на плавзасіб.

У міліції запевнили, що після встановлення, кому належить човен, та складання протоколу всі особи, які перебували у човні, будуть відпущені.

Міліція відпустила журналістів, які шукали ліс Януковича

Згодом журналістів ТВі, яких затримали на водоймі у Сухолуччі, відпустили. Про це "Українській правді" повідомив Дмитро Гнап.

За його словами, після того, як їх 40 хвилин протримали автоматники, на місце прибула водна міліція, яка інкримінувала їм "використання гумового човна без документів і знаходження в ньому без рятувальних жилетів".

"Ну ми справді були не свідомі, і залишили документи в господаря і не вдягли жилети. Ну не знали ми, що на гумовому човні можна плавати лише з документами", - зіронізував Гнап.

Всього "Беркут" тримав журналістів на водосховищі понад 4 години.

Раніше ЗМІ повідомляли, що двох журналістів телеканалу ТВі затримали у Дніпровсько-тетерівському лісництві, яке контролюється президентом Віктором Януковичем. Про це був повідомив один з затриманих Дмитро Гнап.

За його словами, вони поїхали до лісництва на човні. Однак, коли вони підпливли до зони, де розташовані "красиві будинки, схожі на частину Сухолуччя "Острів", до них підпливли люди в масках, які взяли їх на буксир.

"Люди в масках і формі "Беркуту", які не представились, вихопили в нас швартового і везуть нас невідомо куди, в напрямку Київського водосховища", - повідомив Гнап.

Він нагадав, що згідно з законодавством України вхід до лісництв в Україні є вільним. Також він зазначив, що перед поїздкою журналісти перевірили, що на цій території немає заборонених зон, не мешкають офіційні особи.

"Це територія, відчужена "Будинком лісника", який є одним з власників земель "Межигір'я", - нагадав журналіст.

У червні Віктор Янукович зустрівся з журналістами українських ЗМІ у своєму маєтку "Межигір'я". По суті, журналісти вперше побачили оновлену резиденцію (представники ЗМІ були тут чотири роки тому - на початку 2007 року).

Журналістів пропустили через металошукач, вилучили мобільні телефони і повезли на мікроавтобусі по величезній резиденції. Втім, як заявив їм потім Віктор Янукович, до всієї цієї території він стосунку немає. За словами президента, йому належить тут тільки невелика частина - вона обгороджена окремою огорожею.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1026 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ