Чт, 2024-04-18, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 31 » Журналісти вимагають кримінальної справи проти міліціонерів, що побили кореспондента "5 каналу"
16:39
Журналісти вимагають кримінальної справи проти міліціонерів, що побили кореспондента "5 каналу"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Проти міліціонерів, які у Полтаві побили журналіста 5-го каналу Юрія Стеценка, має бути порушена кримінальна справа.

Про це заявляє комітет Київської незалежної медіа-профспілки.

"Коли факти незаконного поводження з громадянином підтвердяться, ініціатори злочину мають постати перед судом", - заявляє профспілка.

- МВС: побитий в Полтаві "журналіст" виявився шахраєм зі стажем

Крім того, вважає організація, міліція вже сьогодні має моральний обов’язок профінансувати лікування Юрія Стеценка в лікарні, де він опинився після спілкування з правоохоронцями із переломом ребра, струсом мозку та іншими травмами.

"Журналіст укотре опинився в ролі рядового громадянина і на власній шкурі відчув всю брутальність нашої нібито правоохоронної системи. Якщо подібним чином поводяться з журналістом, то з рядовими громадянами тим більше не церемоняться", - йдеться в заяві.

"На жаль, приклад брутального поводження з журналістами подає охорона президента і прем’єр-міністра", - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов.

"Охоронці глави держави спокійно можуть покласти акредитованого журналіста обличчям в землю, а охорона глави уряду зламати апаратуру неугодного "5-го каналу". Після цього нема чого дивуватися, що чиновники нижчого рангу діють аналогічним способом", - додає він.

Тим часом факт побиття Юрія Стеценка перевіряє спеціальна комісія Управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області.

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на веб-сайті МВС.

Ця комісія була створена для перевірки інформації, що з'явилася 30 січня на веб-сайтах Полтавської області.

У разі виявлення протиправних дій з боку співробітників міліції зібрані матеріали буде передано в прокуратуру для прийняття подальшого процесуального рішення.

Про результати перевірки громадськість буде поінформовано через ЗМІ.

МВС: побитий в Полтаві "журналіст" виявився шахраєм зі стажем

25-річний Юрій Стеценко, який представився журналістом "5 каналу" і заявив, що його у Полтаві побили міліціонери, не причетний до ЗМІ, стверджує керівник центру зв'язків із громадськістю обласного УМВС Юрій Сулаєв.

За його словами під час перевірки було встановлено, що чоловік не є співробітником "5 каналу", а також не має стосунку до журналістики. "До ургентної лікарні його доправили для огляду. Візуально на ньому ані синця, ані подряпини. Також на наразі встановлено, що чоловік не пов'язаний ні з "5 каналом", ні з журналістикою", - сказав Сулаєв журналістам у понеділок.

Сулаєв зазначив, в 2009 році Стеценко як оператор допомагав представнику "5 каналу" в перегонці матеріалу, і тоді йому видали акредитаційне посвідчення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Керівник ЦГЗ пояснив, що до міськуправління міліції Стеценка доправили як свідка у справі про крадіжку. За його словами, залишаючи будівлю міськуправління, Стеценко розписався в тому, що не має претензій до правоохоронців, однак через три години викликав "швидку", яка доставила його в лікарню, а також заявив, що його побили міліціонери.

Керівник ЦГЗ повідомив, що проводиться судмедекспертиза. "Якщо буде виявлено протиправні дії з боку міліціонерів, зібрані матеріали направлять до прокуратури", - запевнив він.

Правоохоронець також повідомив, що 10 листопада 2010 р. Жовтневий райсуд Полтави виніс вирок Стеценку за шахрайство. Його засудили до чотирьох років позбавлення волі з двома роками відстрочки.

28 січня Юрій Стеценко повідомив низці ЗМІ про свою госпіталізацію внаслідок побиття його співробітниками Полтавського міського управління УМВС у Полтавській області. За словами 25-річного чоловіка, працівники міського управління внутрішніх справ силоміць відвезли його до відділку міліції, де били кілька годин, нібито домагаючись явки з повинною у крадіжці трактора.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ