Сб, 2024-04-20, 09:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 11 » Журналісти вимагають звільнити Хорошковського. Доній заявляє, що глава СБУ чинив тиск на Княжицького
12:30
Журналісти вимагають звільнити Хорошковського. Доній заявляє, що глава СБУ чинив тиск на Княжицького
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Журналісти ТВі, 5 каналу та СТБ заявляють про продовження тиску на ЗМІ і закликають владу звільнити голову СБУ Валерія Хорошковського. Про це сказано у зверненні трьох телеканалів до президента, депутатів, Парламентської Асамблеї Ради Європи, депутатів Європарламенту, повідомляє прес-служба ТВі.

- СБУ заперечує фізичний тиск на керівника телеканалу

"Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів", - йдеться у ній.

Журналісти нагадують, що 14 грудня у Вищому Адміністративному суді розглядатиметься справа за касаційними скаргами телекомпаній ТВі, "5 каналу" та СТБ на постанову Київського апеляційного адмінсуду, якою ці та низку інших телекомпаній було позбавлено права мовлення в ефірі на низці частот.

Вони вимагають від української влади "негайно виконати резолюції ПАРЄ та Європарламенту", а також, до розгляду питання в суді, звільнити Хорошковського, який є "відомим медіа-магнатом і канали якого ініціювали судовий процес про позбавлення частот ТВі, "5 каналу" та низки інших телеканалів".

"Ми також вимагаємо звільнення Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції, припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації", - сказано у заяві.

ТВі також закликає представників українських та міжнародних громадських організацій, журналістів, "всіх небайдужих" підтримати та підписати звернення.

Як відомо, в жовтні 2010 року ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій, зокрема, висловлюється занепокоєння щодо більшої кількості достовірних повідомлень про неналежну участь СБУ у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів.

Асамблея назвала такі дії неприйнятними для демократичного суспільства і закликала органи влади реформувати Службу безпеки та її функції відповідно до європейських стандартів.

СБУ заперечує фізичний тиск на керівника телеканалу

Депутат від НУ-НС Олесь Доній заявляє, що глава СБУ Валерій Хорошковський давав вказівку чинити фізичний тиск на керівника телеканалу ТВі Миколу Княжицького. Про це він заявив у спеціальному випуску новин на телеканалі ТВі, з посиланням на лист від співробітника Служби безпеки України.

Доній зачитав відповідного листа, попередивши глядачів, що не може стверджувати, що інформація в цьому листі відповідає дійсності.

"Намагаючись відвернути злочин, прошу вас оприлюднити наступну інформацію: згідно отриманих даних, за дорученням особистим Валерія Хорошковського вже декілька разів готувався замах на здоров’я директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Це доручення давалось співробітникам СБУ", - процитував лист Доній.

Також він зачитав ще кілька фрагментів листа, у яких йшлося про встановлення зовнішнього спостереження.

"Згідно отриманих даних, ще в червні співробітниками СБУ було доручено вести стеження за Княжицьким, щоб побити його і залякати", - процитував листа депутат.

В свою чергу в СБУ називають "дешевою провокацією" заяву депутата.

"Це чергова дешева провокація, яка не викликає нічого, крім посмішки", - цитує прес-службу УНІАН.

У відомстві додали, що законність будь-яких дій Служби безпеки легко перевірити через звернення до органів прокуратури, які здійснюють нагляд за дотриманням законодавства, у тому числі працівниками правоохоронних органів.

Зазначимо, президент Віктор Янукович не вірить, що СБУ слідкує за журналістами.

Інформацію журналіста "Frankfurter Allgemeine", який повідомив про те, що його колег в Україні запрошують в СБУ і розпитують про його діяльність, президент прокоментував так: "Я про це вперше чую. Якщо є такі випадки, треба офіційно звернутися по цим питанням".

На питання про заяви директора телеканала ТВі Миколи Княжицього про стеження за ним, Янукович відповів: "Для мене це виявляється малоймовірно, щоб хтось слідкував за журналістами. Я в це не вірю".

"Але в будь-якому випадку таких звернень не було. Що стосується викликів журналістів у Службу безпеки України, я також вперше про це чую. Скажіть, кого викликали, коли, куди?", - сказав він.

Також на питання, чи вважає Янукович, що глава СБУ Валерій Хорошковський" перебуває на своєму місці", президент відповів: "Глава СБУ займається своїми професійними справами, вони не пов'язані ніяк з роботою засобів масової інформації".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ