Пт, 2024-04-19, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 21 » Зі Львова та Луганська у Київ вирушив "автомайдан". Учасники протестують проти реформ та уряду
14:06
Зі Львова та Луганська у Київ вирушив "автомайдан". Учасники протестують проти реформ та уряду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Зі Львова та Луганська на Київ вирушає "автомайдан" під гаслом "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!". Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади, передає Радіо "Свобода".

Організатором автомобільного Майдану виступає "Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України". Учасники автопробігу – підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники.

Зранку в понеділок, 21 березня, вони проведуть мітинг у Львові і рушать у дорогу. Паралельно з Луганська також виїжджає колона машин. "Автомайдани" відбудуться у Луцьку, Дніпропетровську, Кривому Розі, Вінниці та інших містах.

25 квітня учасники протесту зі Львова та Луганська зустрінуться у столиці, де до них приєднаються київські протестувальники, і на Софіївській площі вони проведуть мітинг.

Учасники протесту вимагатимуть від центральної влади зберегти спрощену систему оподаткування, доопрацювати Податковий кодекс і перенести його запровадження на наступний рік.

Також вони висловлять своє бачення щодо Пенсійного, Трудового, Житлового кодексів. Гірники домагатимуться вчасної виплати зарплати, а вчителі – належного фінансування освіти, щоб вона слугувала національним інтересам України.

Крім того, протестувальники вимагатимуть зміни уряду Миколи Азарова, зазначив представник "Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу" Ігор Гурняк.

"Сьогодні в Україні за анонімкою можна фактично знищити людині бізнес. Так відбувається в Луганську. Суд ухвалює рішення, що проведення перевірок на фірмі були неправомірні, а прокуратура опротестовує таке рішення. Величезна кількість підприємців з 1 квітня залишаться без нормальних умов працювати", - каже один із організаторів протесту.

Малий і середній бізнес на Львівщині активно згортає свою діяльність, розповіла голова профспілки вантажних перевізників та експедиторів Євгенія Вангала. Чимало з них уже почали працювати за тіньовими схемами.

Донецький регіон на Всеукраїнському автопробігу представлять маріупольські підприємці. Як раніше інформувала голова первинної профспілкової організації підприємців у Маріуполі Лілія Тихонова, донецьких водіїв залякують, тому вони відмовляються від участі в акції.

"Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України" об’єднала близько 100 організацій підприємців. Автопробіг підтримують також Конфедерація вільних профспілок, молодіжний рух "Відсіч", Асоціація правозахисників України, Всеукраїнська спілка ветеранів, Спілка офіцерів України, Асоціація українських банків.

Як зазначав раніше голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, "автопробіг передбачається як акція загального єднання громадян України. У містах руху колон передбачено проведення мітингів, семінарів, круглих столів, збір підписів під спільними вимогами - відставки уряду, який здійснює непрофесійні та неефективні реформи".

Нагадаємо, що останнім часом протестні настрої та низка мітингів пройшли всією Україною.

Зокрема 17 березня у Дніпропетровську біля пам'ятника Леніну близько 300 осіб провели мітинг проти діяльності та політики прем'єр-міністра України Азарова. Мітингувальники вимагали від уряду встановлення жорсткого контролю над тарифами житлово-комунального господарства, цінами на пальне, харчові продукти і товари першої необхідності. Так само було висунуто вимоги про скасування Податкового кодексу, зняття з розгляду Верховною Радою Пенсійного, Трудового та Житлового кодексів.

Крім того українські автомобілісти, пасажирські і вантажні автоперевізники заявляли про намір розпочати масові акції протесту у разі, якщо буде запроваджено мито на нафтопродукти.

Окрім того, підприємці Запоріжжя повідомляли, що наприкінці березня планують вирушити в автопробіг підприємницького протесту по Україні.

Раніше розпочати масові акції протесту в усіх регіонах країни обіцяла Федерація профспілок України (ФПУ), якщо Кабінет міністрів не відкличе з парламенту проект закону про пенсійну реформу. У той же час, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зазначав, що 36,8% громадян України готові брати участь у мітингах проти підвищення пенсійного віку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ