Пт, 2024-04-19, 22:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 2 » ЗМІ Єгипту повідомляють про загиблих у результаті зіткнень, опозиція - про початок громадянської війни
20:23
ЗМІ Єгипту повідомляють про загиблих у результаті зіткнень, опозиція - про початок громадянської війни
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Згідно з останніми даними, у ході сутичок між противниками й прихильниками президента Хосні Мубарака на каїрській площі Тахрір загинула, щонайменше, одна людина, кілька десятків отримали поранення, передає NEWSru.co.il.

За неофіційними повідомленнями, кількість вбитих набагато більше.

- ЗМІ: Єгипетська армія почала стріляти в повітря, щоб зупинити безлади
- Вашингтон й НАТО прокоментували сутички в Єгипті

Військові направили на площу додаткові сили, які поки не втручаються в те, що відбувається.

Один з лідерів єгипетської опозиції Мухаммед ель-Барадеї заявив, що сьогоднішні сутички стали безпрецедентною подією в історії країни. Він застеріг від небезпеки справжньої громадянської війни, і засудив президента за небажання прислухатися до голосу народу й піти у відставку.

Крім того, Мухаммед ель-Барадеї звинуватив владу у використанні співробітників силових структур у нападах на маніфестантів, передає ИТАР-ТАСС.

Він призвав армію країни "не залишатися байдужою", відзначивши, що "на військових лежить відповідальність за захист народу". "Вимагаю від єгипетської армії втрутитися й захистити життя людей", - заявив ель-Барадеї.

Сьогодні маніфестанти, що вимагають відставки президента країни Мубарака, піддалися на площі Тахрір атаці прихильників глави держави, серед яких, за інформацією, було чимало співробітників поліції, спецслужб і інших силових органів, одягнених у цивільний одяг.

У той же час міністерство внутрішніх справ Єгипту спростувало обвинувачення опозиції, що співробітники поліції беруть участь у бійках у центрі Каїра.

Мохамед ель-Барадеї висловив надію, що президент Хосні Мубарак піде зі свого поста до п'ятниці. За його словами, на п'ятницю заплановані нові масові акції протесту під гаслом "П'ятниця від'їзду".

Крім того, ель-Барадеї закликав армію втрутитися в події у центрі Каїра, щоб захистити громадян Єгипту.

"Я прошу армію втрутитися, щоб захистити життя єгиптян", - заявив ель-Барадеї, та підкреслив, що армія не повинна залишатися осторонь від масових зіткнень. За його словами, опозиція має докази того, що переодягнені поліційські приєдналися до прихильників Мубарака.

ЗМІ: Єгипетська армія почала стріляти в повітря, щоб зупинити безлади

Єгипетська армія почала стріляти в повітря, щоб зупинити безлади, які переповнили центр Каїра, повідомляє телеканал Al Jazeera.

Крім того, агентство Reuters з посиланням на очевидців повідомляє про те, що невідомі почали стрілянину в центрі Каїра. При цьому очевидці не повідомляють, хто саме.

У той же час, люди розбирають бруківку і закидують опонентів камінням, на площі багато поранених.

При цьому армія не втручається. Військові відступили, кинувши техніку — кілька танків. Зараз на них видерлися протестувальники. Над площею кружляє вертоліт.

Вашингтон й НАТО прокоментували сутички в Єгипті

"Ми стурбовані затриманнями та нападами на представників засобів масової інформації в Єгипті", - повідомив представник Держдепу.

"Громадянське суспільство, яке хочуть побудувати в Єгипті, формується і з вільної преси", - пише у своєму Twitter офіційний представник держдепартаменту Філіп Кроулі.

У свою чергу, офіційний представник Північноатлантичного альянсу НАТО Оана Лунгеску закликала всі сторони в Єгипті утриматися від насильства.

"Ми закликаємо всі сторони утриматися від насильства і без зволікання вступити в діалог для забезпечення політичної стабілізації мирним шляхом при дотриманні прав людини", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

1 лютого у Єгипті, не зважаючи на комендантську годину, тисячі людей вийшли на центральну площу Каїра Тахрір на сьомий день заворушень для участі в небувалій акції протесту за закликом опозиції прийти на "марш протесту мільйонів". Вони вимагали відставки президента країни Хосні Мубарака, який править країною вже 30 років.

За шість днів сутичок і безладів у Єгипті - за даними ЗМІ - загинули майже 150 осіб.

2 лютого центр Каїра переповнили масові заворушення. У єгипетській столиці відбуваються зіткнення між прихильниками і противниками чинного президента країни Хосні Мубарака.

Заворушення почалися після того, як прихильники Мубарака на конях і верблюдах увійшли на площу Тахрір у центрі Каїра, зайняту противниками чинного президента.

Тим часом, єгипетська армія лише спостерігає за подіями, зберігає нейтралітет і не втручається в те, що відбувається у центрі Каїра. Більше того, військові відступили, кинувши бронетехніку — кілька танків.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 976 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ