Пт, 2024-03-29, 13:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 23 » ЗМІ - імпорт до України автівок з пробігом зріс більш ніж у 10 разів
16:25
ЗМІ - імпорт до України автівок з пробігом зріс більш ніж у 10 разів
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

В Україні – бум попиту на вживані автомобілі. В асоціації "Укравтопром" запевняють, що лише за місяць кількість "секонд-хенду", який уперше потрапив на облік в МВС, зросла в 10 разів. А це означає лише одне: український автомобільний ринок почав активно поповнюватися імпортними машинами з пробігом.

Підтверджують ажіотаж на "несвіжий" транспорт і в Державній податковій службі, пише "Главком". Якщо вірити даним, які надала ДФС, за два останніх місяці імпорт стареньких автомобілів в Україну зріс більш ніж у 10 разів.

Епоха відродження

У 2016 році український ринок уживаних машин переживав не найкращі часи. По імпорту вдарила нова екологічна норма – в Україну заборонили ввозити автомобілі нижче стандарту "Євро-5". Такі авто почали випускати лише у 2010-му. А це означає, що всі машини, старші цього року, вже не могли отримати українську прописку.

Результат – імпорт почав поступово падати. Наприклад, у травні первинні реєстрації "секонд-хенду" скоротилися на 65% порівняно з минулим роком. А в липні показник і зовсім впав на 86% рік до року. Але в серпні ситуація різко почала змінюватися на краще: з 253 старих машин, завезених в Україну в липні, імпорт зріс до 1826 автівок. У вересні зростання продовжилося – 2786 машин.

Чому зростає імпорт

Головна причина різкого зростання інтересу українців до старих машин – чергові законодавчі нововведення. Цього разу позитивні для ринку – у серпні набув чинності закон, що знижує ставки акцизу на автомобілі з пробігом. Для деяких авто податок "урізали" більше ніж у 20 разів. За підрахунками журналістів, нові ставки дозволяють економити при купівлі автівок кілька тисяч євро.

Як свідчить статистика фіскальної служби, левову частку автомобілів з пробігом, ввезених в Україну у вересні, було розмитнено саме за зниженими ставками. Так, за даними, які є в розпорядженні видання, з 2786 вживаних машин, імпортованих до нашої країни у вересні, 2553 було оформлено за новими акцизами. Це понад 90%.

Битва за дешеві іномарки

Настільки райдужної картини могло б і не бути. Зіпсувати українцям свято намагався голова держави Петро Порошенко. Як зазначалося, президент хотів змусити депутатів обмежити і без того вузьке коло вживаних іномарок, на яке поширюються знижені ставки імпортних акцизів.

Наприклад, за новим законом, громадянин України може розмитнити за "пільговим тарифом" одну стару машину на рік. Порошенко ж пропонував скоротити кількість до одного автомобіля до кінця дії закону – 1 січня 2019 року. До цього ж президент наполягав на тому, щоб бажаючі вигідно купити авто повинні особисто привезти його в країну.

Спочатку депутати погодилися піти главі держави на поступки. Але пізніше зізнавалися, що переписувати прийнятий закон не збираються. А правки, які запропонував Порошенко, роблять документ безглуздим.

"Це не вкладається в моїй голові. Не може, наприклад, інвалід чи пенсіонер поїхати за машиною за кордон, а у 70% населення України взагалі немає закордонного паспорта, вони ніколи не виїздили на межі країни і не розуміються на таких подорожах. Ці люди будуть просто знахідкою для шахраїв", – так коментував правки президента народний депутат Роберт Горват.

По кому вдарило зниження акцизів

Здешевлення вживаних іномарок вже вдарило по продавцях бюджетних автомобілів в України. Наприклад, зі списку найбільш популярних брендів зникли "китайці".

Втрачає позиції і російська "Лада". Минулого місяця, за даними "Укравтопрому", бренд "АвтоВАЗ" втратив чверть українських продажів. Росіянам вдалося збути лише 80 машин. Тоді як, наприклад, лідер ринку Toyota закінчила вересень із показником 850 автівок.

Треба зазначити, що представники ВАЗу були серед тих, хто намагався блокувати ухвалення закону про зниження акцизів на вживані машини. Палиці в колеса авторам документа встромляв народний депутат Дмитро Святаш, якого пов’язують з корпорацією АІС – найбільшим дистриб’ютором "Лади" в Україні.

Можна зрозуміти й намагання переписати закон про акцизи із боку президента. В команді Порошенка – його давній партнер, один зі співвласників "Богдана" Олег Гладковський, який зараз також займає крісло першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Структури, близькі до корпорація Гладковського, представляють три китайських бренди на вітчизняному ринку. Не відмовилися в "Богдані" після початку російської агресії й від партнерських відносин з "АвтоВАЗом".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: імпорт, 10 разів, Україна, автівки з пробігом, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ