Пт, 2024-03-29, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 18 » ЗМІ: на АЕС в Японії загинули ліквідатори. Ще два реактори почали нагріватися
07:52
ЗМІ: на АЕС в Японії загинули ліквідатори. Ще два реактори почали нагріватися
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Ситуація навколо аварійної АЕС "Фукусіма-1" у Японії за минулу добу не продемонструвала певної динаміки. Весь світ як і раніше завмер в очікуванні найгіршого; коментарі експертів з Європи та США набагато песимістичніші і похмуріші, ніж ті, які дають МАГАТЕ і японський уряд.

Останні дані і кадри з місця аварії: над реактором номер два піднімається стовп білого диму. Представник агентства з ядерної безпеки Японії Хідехіко Нісіяма зазначив, цей дим може бути викликано перегрівом відпрацьованого ядерного палива на цьому реакторі, передає NEWSru.com.

У той же час компанія-оператор АЕС TEPCO повідомила: на п'ятому та шостому енергоблоках, які до останнього вважалися відносно благополучними, може зрости до небезпечного рівня температура рідини в сховищах відпрацьованого ядерного палива (ВЯП). Температура може зрости до небезпечного рівня, не виключено повторення ситуації на першому-четвертому блоках, де після руйнівного землетрусу лунають вибухи і палахкотять пожежі.

Раніше агентство Kyodo повідомило про те, що температура у сховищі на шостому реакторі підвищилася до 64 градусів за Цельсієм. Представник компанії повідомив, що охолоджувальна система сховищ п'ятого і шостого енергоблоків пов'язані між собою - у зв'язку з цим, виникає небезпека нагріву обох сховищ.

Один з помічників генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Грем Ендрюс зробив ввечері в четвер таку заяву: радіаційний фон в 30-кілометровій зоні навколо аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" "помітно зріс", рівень радіації підвищився там подекуди в кілька разів. Разом з тим, за його словами, в Токіо підвищеного радіоактивного фону не спостерігається.

У цілому, зазначив він, ситуація на АЕС "Фукусіма-1" "залишається дуже серйозною, хоча й не погіршилася". Найбільше занепокоєння викликає четвертий енергоблок, про стан якого поки немає майже ніяких достовірних відомостей. "Температуру води на п'ятому та шостому блоках вдалося знизити, - зазначив він. - Положення на перших трьох енергоблоках стабілізувалося. Система охолодження на них не працює, тому реактори охолоджуються водою з водометів і морською водою, яка скидається з вертольотів".

У той же час з повідомлень японських ЗМІ складається враження, що відчайдушні спроби японських фахівців охолодити аварійні реактори поки особливим успіхом не увінчалися. Так, телеканал NHK повідомив, що влада Японії взагалі вирішила не продовжувати в п'ятницю операцію по заливці водою третього енергоблоку АЕС із спецмашин, оснащених потужними брандспойтами. Ця операція створює ризик здоров'ю персоналу у зв'язку з високим рівнем радіації поруч з об'єктом.

Операція по заливці з землі третього енергоблоку почалася в четвер о 19:35 за місцевим часом і була завершена в 20:00 за місцевим часом. Як повідомлялося, п'ять спецмашин, оснащених потужними брандспойтами, зупинилися в 10 метрах від енергоблоку та взялися до заливання.

За неофіційними даними, на АЕС "Фукусіма" загинули п'ять робітників, які займалися ліквідацією аварії. Причину їхньої смерті поки не встановлено. Про це повідомляє РБК з посиланням на шведський портал Expressen.se.

Згідно з даними порталу, цим втрати серед персоналу, який займався охолодженням реакторів, не обмежилися. Так, ще 21 людина постраждала і двоє робітників пропали без вісті.

Аварія на АЕС "Фукусіма" сталася 11 березня після землетрусу магнітудою 9,0, що уразив Японію. На станції вишли з ладу системи охолодження декількох реакторів, що призвело до їхнього перегріввання, пожеж, вибухів і викиду радіації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 921 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ