Сб, 2024-04-20, 12:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 20 » ЗМІ: у ПР притримають вибори мера Києва до 2013 року, аби не програти Раду
12:05
ЗМІ: у ПР притримають вибори мера Києва до 2013 року, аби не програти Раду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Всередині Партії регіонів конкурують дві лінії проведення виборчої кампанії в Києві. Про це у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" пише політичний оглядач Інна Ведерникова.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у коментарі для "Дзеркала тижня" раніше стверджував, що вибори повинні пройти не пізніше липня 2012 року.

Проте куратори паламентскої кампанії ПР не підтримують такий крок, оскільки можлива перемога Попова дасть опозиції привід звинуватити Партію регіонів у фальсифікаціях, що вдарить по рейтингу партії влади напередодні виборів у Раду. Прихильники цієї лінії пропонують відтягувати дату виборів у столиці до 2013 року.

Попов, за зведеними даними соціологів на березень, має рейтинг 23%. Динаміка його рейтингу в порівнянні з основним опонентом Віталієм Кличко куди більш показова. Внутрішня соціологія "регіоналів" на сьогодні малює йому відрив від Кличка всього у три відсотки. Та й їх, на думку кураторів столичної кампанії з АП, можна надолужити, провівши вибори мера влітку, коли молодь, яка становить ядро ​​електорату Кличка, відправиться на моря, зазначає автор.

Остання заява самого Попова "Дзеркалу тижня", в принципі, підтверджує впевненість "регіоналів" у своїх столичних шансах. "Якщо я правильно розумію відповідні положення Основного та виборчого законів, чергові вибори міського голови столиці повинні відбутися не пізніше липня поточного року 2012", - заявив глава КМДА.

З іншого боку, яку б вагу влада не намагалася надати столичній кампанії, вона по відношенню до парламентської таки другорядна. "Тому і вибудовуватися повинна з урахуванням граничної безпеки для виборів до ВР", - вважають куратори парламентської кампанії "регіоналів".

У них є побоювання, що як би ефектно Олександр Попов ні підтягувався до рейтингової планки Кличко, висування лідера "УДАРу" єдиним кандидатом в умовах об'єднання та активізації опозиції, а також обструкції з боку ЄС, може завдати ключового удару по силам ПР як перед парламентськими виборами, так і під час них, відзначає автор статті.

Участь Кличка у виборах мера в статусі єдиного кандидата переведе кампанію з русла "блискучий господарник" проти "видатного спортсмена" в русло опозиція проти влади. Що може активізувати самі аполітичні верстви населення столиці. Більш того, навіть фантастична перемога Попова не сильно вітається в парламентському штабі "регіоналів", якщо вона відбудеться напередодні виборів до ВР.

На думку ряду передбачливих людей в ПР, програш Кличко гарантує звинувачення у фальсифікаціях, які можуть сколихнути чергову хвилю негативу і також нанести серйозний удар по репутації партії влади як всередині країни, так і за її межами, пише оглядач.

Таким чином, у наявності всі ознаки того, що всередині "регіоналів" конкурують дві лінії проведення кампанії в столиці. І автори однієї з них ставлять глобальний успіх влади в повну залежність від двох складових - відтягування дати виборів у столиці будь-яку ціну до 2013 року (для чистоти парламентського експерименту) та усунення з київського поля Кличко, пише автор.

Нагадаємо, 24 лютого лідер партії "УДАР" Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри, а пізніше озвучив рішення балотуватися на посаду мера Києва.

Напередодні другої річниці перебування при владі чинний президент Віктор Янукович дав негласно зрозуміти, що кандидатура глави КМДА Олександра Попова найбільше імпонує партії влади на посаді київського мера.

Наприкінці травня повноваження чинного мера Києва Леоніда Черновецького закінчуються, проте нардепи так і не визначилися із датою виборів нового міського голови. Вони пройдуть або разом з парламентськими, або вже у 2013 році. Найпевніше, за останні два тижні роботи Ради вирішити це питання не вдасться.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1246 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ