Пт, 2024-04-19, 20:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 21 » ЗМІ - у Росії припускають падіння ціни на нафту до 30 доларів за барель
10:17
ЗМІ - у Росії припускають падіння ціни на нафту до 30 доларів за барель
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр фінансів Росії Антон Силуанов 11 вересня на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва запропонував підготувати стрес-сценарій макропрогнозу на 2016 рік, виходячи з цін на нафту $30-35 за барель.

Про це розповіли РБК два високопоставлених російських урядовці.

Повідомляється, що на тій-таки нараді називалися й інші оцінки: за версією міністра економіки РФ Олексія Улюкаєва, негативний сценарій - не нижче як $40 за барель нафти, а за версією представника Центробанку - $35 за барель.

У той же день Центробанк опублікував офіційний прогноз, де йдеться, що "ризиковий сценарій - збереження середньорічного рівня ціни на нафту нижче за барель в 2016-2018 роках". Представник відомства пояснив на нараді, що Центробанк розрахував стрес-тест, виходячи з $35, але не став називати цифру, щоб не лякати народ".

Прем'єр РФ Медведєв погодився з необхідністю робити стресовий сценарій, виходячи з розрахунку $35-40 за барель нафти. Причому на нараді припускали, що цей варіант має всі шанси збутися. Нагадаємо, у вересні 2014 року в Мінекономрозвитку Росії запропонували орієнтуватися в 2015 році на негативний сценарій - $91 за барель і курс долара 40 руб. В середині 2015 року цей сценарій зі стресового перетворився на фантастичний.

Повідомляється, що базовий сценарій, виходячи з якого потрібно рахувати бюджет, у двох основних міністерств теж різниться: Мінекономрозвитку РФ вважає, що в 2016 році середньорічна ціна нафти буде $50 за барель, Мінфін РФ - що $45 за барель.

На нараді у прем'єр-міністра міністр Силуанов назвав два пріоритети бюджетної політики, каже співрозмовник РБК: це збереження до кінця 2018 року в резервному фонді не менш ніж 2 трлн руб. і скорочення бюджетного дефіциту на 1 п. п. ВВП на рік. У 2016 році дефіцит має становити 2,8–2,9%, витрати в реальному вираженні - зберегтися на рівні 2015 року і становити 15,2 трлн руб.

Зазначимо, Мінекономрозвитку РФ у своєму новому прогнозі соціально-економічного розвитку очікує падіння цін на нафту протягом поточного року до 38,7 долара за барель.

А на думку глави і творця інвестиційного фонду Andurand Capital, що спеціалізується на нафті, П'єра Андюрана, найближчим часом ціна на нафту марки WTI може опуститися нижче за рівень 30 доларів за барель.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: 30 доларів за барель, падіння ціни, нафта, Росія, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ