Пт, 2024-04-19, 22:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 29 » Змусити Пентагон визнати їхні одностатеві шлюби через суд вирішили американські геї-солдати
10:31
Змусити Пентагон визнати їхні одностатеві шлюби через суд вирішили американські геї-солдати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Після того, як в США дозволили відкрито служити в армії геям і лесбіянкам, останні захотіли більшого. Група військових нетрадиційній сексуальній орієнтації через суд зажадала від Пентагону визнати їхні одностатеві шлюби і розповсюдити на їхніх партнерів всі привілеї і пільги, які надаються подружжю військовослужбовців, передає ИТАР-ТАСС.

У позові, поданому до федерального окружного суду США в Бостоні (штат Массачусетс), ці домагання мотивуються міркуваннями соціальної справедливості і національної безпеки країни. На переконання позивачів, тривога за близьких, яких( офіційно не визнають рідними), заважає геям і лесбіянкам у військовій формі виконувати свій службовий обов”язок.

Фактично позов направлений на судовий підрив одного з федеральних законів США. Так званий "закон про захист шлюбу" в його традиційному розумінні, зокрема, забороняє Пентагону визнання одностатевих сімейних союзів. Проте, в шести штатах країни і в столичному окрузі Колумбія такі союзи укладають легально, пояснює агентство.

Цей позов був поданий всього лише через місяць після того, як Пентагон офіційно відмовився від своєї колишньої політики, яка фактично забороняла прихильникам одностатевої любові відкрито служити в збройних силах. Був скасований закон, введений за часів президента Біла Клінтона в 1993 році і який прозвали Don't Ask Don't Tell("Не питай, не говори").

Суть його полягала в тому, що гомосексуалістам і лесбіянкам було дозволено служити в Збройних силах США, але одночасно заборонено розкривати свою сексуальну орієнтацію, а військовому командуванню - ставити питання про неї.

Гомосексуалісти вважали закон лицемірним і всі ці роки добивалися реалізації права вільно говорити про свою орієнтацію, нехай навіть і на службі. У результаті у вересні цього року була поставлена крапка в суперечці, що тривала 17 років.

Вищим воєначальникам США довелося змиритися з політичним рішенням про відкриту службу геїв в армії. Правда, в приватному порядку деякі з них попереджали, що новий підхід неминуче породить і нові проблеми. Тепер ці прогнози починають збуватися.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 844 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ